avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale LEGEA INSOLVENTEI
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

LEGEA INSOLVENTEI

Am rugamintea sa ma lamuriti in urmatoare problema:daca in relatia cu unul din clientii mei care a intrat in insolventa,am o creanta mai mare decat garantia bancara pe care clientul a deschis-o in favoarea noastra,in ce categorie de creditori ma incadrez si votez?La creditori chirografari sau la creditori garantati?daca are vreo importanta,precizez ca scrisoarea de garantie a fost constituita dupa semnarea contractului,pentru o suplimentare de limita de credit.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 20:08, 25 Aprilie 2010
Buna seara.
Având în vedere că aveţi o garanţie,nu vă puteţi încadra la creditorii chirografari, aceia sunt creditori fără vreo anume garanţie,sunt creditori cu gaj general asupra patrimoniului debitorului.
am o creanta mai mare decat garantia bancara pe care clientul a deschis-o in favoarea noastra,in ce categorie de creditori ma incadrez si votez?

Totalul creantei se imparte pe categorii:
- cea garantata la creante garantate
- diferenta la creante chirografare
Multumesc pentru raspuns.In acest caz,daca se decide prin votul pe categorii,sa se achite numai partial creditorii chirografari,atunci obligatia de plata a debitorului catre noi se reduce numai la suma garantata ?In cazul in care garantia ar fi fost un imobil,as fi fost mai avantajat,chiar si in cazul in care valoarea de evaluare era inferioara creantei?
Modalitatea de plata a sumelor rezultate din lichidarea averii debitorului sunt reglementate in mod expres de art 121 si art. 123 din legea 85/2006.
Lichidatorul va proceda ca atare
In acest caz,daca se decide prin votul pe categorii,sa se achite numai partial creditorii chirografari,atunci obligatia de plata a debitorului catre noi se reduce numai la suma garantata ?

Se poate intampla in cazul unei reorganizari judiciare
- suma garantata si partial suma chirografara
precizez ca scrisoarea de garantie a fost constituita dupa semnarea contractului,pentru o suplimentare de limita de credit.

informatiile sunt sumare De ce nu introduceti la plata scrisoarea de garantie ??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raport fonduri obt din lichidare si plan distributie ContSters102066 ContSters102066 Am urmatoarea speta: S-au intocmit cele doua acte procedurale care \"s-au afisat\" la usa instantei - asa e pv inreg la registratura dar in fapt nu exista ... (vezi toată discuția)
Actiune pauliana andao andao Actiunea pauliana se face pt un teren. Procesul a fost inaintat de o familie dupa care eu am intervenit in interes propriu.Dupa aceea, acelasi lucru l-a facut ... (vezi toată discuția)
Plan reorganizare vasile 2010 vasile 2010 Categoriile sunt maxim 4 sau este posibil sa fie si urmatoarele categorii : - creditori cu creanta garantate - creditori salariati - creditori bugetari - ... (vezi toată discuția)