avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ACTIUNE PAULIANA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ACTIUNE PAULIANA

Actiunea pauliana se face pt un teren.
Procesul a fost inaintat de o familie dupa care eu am intervenit in interes propriu.Dupa aceea, acelasi lucru l-a facut un alt reclamant.Fiecare am primit alt nr de dosar.
Daca avem toti castig, intrebarea este cum se va imparti valoarea terenului?
Prima familie are de recuperat 20000euro, noi 21000euro si al treilea 15000euro. Valoarea terenului e undeva la vreo 32000euro.
Se imparte in mod egal sau cum se procedeaza?
Multumesc!
Este curios ..cum ati primit alt numar de dosar daca ati facut cerere de interventie in nume propriu? S-a disjuns judecata cererii dvs? Trebuia sa se judece in dosarul in care ati facut cererea de inerventie in nume propriu.
In privinta impartirii se va tine cont daca acea creanta este garantata sau chirografara. daca toate sunt chirografare se va imparti suma de bani prprortional cu suma pe care o aveti de recuperat. Daca unele sunt garantate si altele chirografare, se va indestula mai intai creanta garantata si apoi creantele chirografare proportional cu suma de recuperat.
DA.S-a disjuns judecata.
Nu inteleg ce doriti sa spuneti prin creanta garantata sau chirografara.
Multumesc!
andao a scris:

Actiunea pauliana se face pt un teren.
Procesul a fost inaintat de o familie dupa care eu am intervenit in interes propriu.Dupa aceea, acelasi lucru l-a facut un alt reclamant.Fiecare am primit alt nr de dosar.

Actiunea inventata de pretorul Paulus are ca scop revocarea (de aceea ii mai zice si actiune revocatorie) unor acte prin care debitorul si-a micsorat prin dol patrimoniul in defavoarea creditorilor chirografari - acea categorie de creditori care au un gaj general asupra intregului patrimoniu al debitorului fara nicio alta garantie.
Asadar, daca actiunea este admisa, contractul facut de debitor este revocat iar bunul instrainat de debitorul siret se intoarce in patrimoniul sau de unde se vor indestula mai apoi creditorii sai.
Nu va pot zice cum se impart banii fara a bate campii pentru ca pot sa existe 1001 variabile necunoste de noi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de donatie unui minor addict0204 addict0204 [quot]acum 5 ani , eu si sotul meu am donat apartamentul ficei noastre care este minora. suntem persoane juridice , deasemeni avem credite la banca . vreau sa ... (vezi toată discuția)
Legea insolventei dorunicolae dorunicolae Am rugamintea sa ma lamuriti in urmatoare problema:daca in relatia cu unul din clientii mei care a intrat in insolventa,am o creanta mai mare decat garantia ... (vezi toată discuția)
Ce fel de creditor sunt ? discover discover Buna seara , debitorul meu posibil sa intre in insolventa. In cazul asta , stiu ca nu mai pot face nimic ...nici eu si nici alti creditori. Eu mi-am inscris ... (vezi toată discuția)