Buna seara , debitorul meu posibil sa intre in insolventa. In cazul asta , stiu ca nu mai pot face nimic ...nici eu si nici alti creditori.
Eu mi-am inscris somatia de plata pe doua CF ale debitorului ( intr-unul din CF-uri sunt dupa o banca ,am Rang II , in celalalt sunt dupa admin fiscala , si am totusi rang I ).
Spuneti-mi va rog ,in cazul insolventei sunt in vreun fel "avantajat /privilegiat" fata de alti creditori (nu si statul sau alte banci ,probabil) avand in vedere cele spuse anterior ?
Multumesc
In cazul procedurii insolventei, dvs aveti calitatea de creditor chirografar, adica acel creditor care are un drept de gaj asupra intregului patriminiu nu asupra unui bun individual determinat, creditori privilegiati sunt intodeauna institutiile statului, ele vor fi indestulate primele, ce ramane va fi impartit creditorilor chirografari conform regulii: "prior tempore potior jure"(primul in timp, primul in drept)
Deci , daca v-am inteles bine ,asta inseamna ca desi am ajuns pana in acest punct , in care am inscris un drept pe unul din CF-urile debitorului , am avansat cheltuieli cu evaluarea acestor proprietati in vederea scoaterii la licitatie , in cazul in care se sisteaza orice actiune , eu am drepturi egale ,sau ma rog aceleasi ca si ceilalti creditori care poate nici nu au demarat vreo actiune sau sunt in faza (cum sunt cei mai multi ) in care fac incuviintari de executare silita. Si inca o intrebare , in ce proportie vom fi despagubiti ,creditorii chirografi ? Ordinea ,dupa cum spuneti este primul in timp ,primul in drept ....desi undeva pe acest forum citisem ca nu se mai tine cont de nicio ordine ptr acest tip de creditori chirografi.
Poate daca aveti amabilitatea sa cititi si acest mesaj si sa imi raspundeti ....va multumesc oricum de raspunsul primit.
dvs, in ipoteza expusa, puteti recupera ceva din paguba dupa ce se stinge prin plata creanta catre stat si banci. daca mai ramane vreun "rest" de impartit dupa acestia puteti spera sa va acoperiti partial/total prejudiciul in functie de actele tuturor creditorilor nu numai ale dvs.
Actiune pauliana
andao
Actiunea pauliana se face pt un teren.
Procesul a fost inaintat de o familie dupa care eu am intervenit in interes propriu.Dupa aceea, acelasi lucru l-a facut ... (vezi toată discuția)