avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Raport fonduri obt din lichidare si Plan distributie
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Raport fonduri obt din lichidare si Plan distributie

Am urmatoarea speta:
S-au intocmit cele doua acte procedurale care "s-au afisat" la usa instantei - asa e pv inreg la registratura dar in fapt nu exista aceste acte la usa instantei.
Raportul e intocmit in temeiul art. 122 alin 1, s-au valorificat o parte din bunuri si din suma rezultata s-au achitat cheltuilelie si retributia lichidatorului conf art. 123 pct 1 coroborat cu art. 4 alin 9 din legea 85/2006.
Au ramas bani dupa ce s-au achitat cheltuielile mai sus mentionate.
In tabelul de creditori sunt :
-creante salariale
-creante garantate
-creante bugetare
- creante chirografare
-creante sub conditie.

Din suma ramasa cum trebuie sa se distribuie, care e ordinea de prioritate si de ce? Ca am urmatoarea dilema.
Lichidatorul a propus ca prioritari sunt creditorii garantati si intreaga suma sa fie distrubuita acestora (creante conf art. 121 pct.2 din legea 85/2006)
Cu privire la creantele salariale art. 123 pct 2 din legea 85/2006 propunerea este ZERO, celelalte creante din tabel tot cu propunere zero.

Multumesc si o cafea ca e dimineatza
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 09:51, 12 Februarie 2010
Buna ziua,
Creantele garantate se platesc primele (daca nu sunt acoperite, diferenta intra la chirografari, in concurs cu celelalte).
Creantele din raporturi de munca sunt platite primele dintre chirografari.
Se pare ca Lichidatorul a procedat corect.
Pentru legalmg,

Va multumesc, am citit si intors pe toate fetele si din pacate la aceeasi concluzie am ajuns si eu :slap:
Referitor la creantele salariale se pare in situatia data - debitorul are toate bunurile gajate si ipotecate #-o, se vor achita in continuare cheltuilile procedurii si creditorii garantati :(
Care e procedura pentru incasarea de catre creditorii salariati macar in parte a creantei lor din fondul de garantare pentru plata creantelor salariale, in sarcina cui e sa intocmeasca formele de recuperare?

:coffee::giggle:
Buna ziua,
Cred ca cererea se face in nume personal, de catre cel indreptatit.

Din resursele Fondului de garantare se suportă, în limitele şi în condiţiile prevăzute în lege, următoarele categorii de creanţe salariale:
a) salariile restante;
b) compensaţiile băneşti restante, datorate de angajatori pentru concediul de odihnă neefectuat de salariaţi, dar numai pentru maximum un an de muncă;
c) plăţile compensatorii restante, în cuantumul stabilit în contractul colectiv de muncă şi/sau în contractul individual de muncă, în cazul încetării raporturilor de muncă;
d) compensaţiile restante pe care angajatorii au obligaţia de a le plăti, potrivit contractului colectiv de muncă şi/sau contractului individual de muncă, în cazul accidentelor de muncă sau al bolilor profesionale;
e) indemnizaţiile restante, pe care angajatorii au obligaţia, potrivit legii, de a le plăti pe durata întreruperii temporare a activităţii.

Suma totală a creanţelor salariale suportate din Fondul de garantare nu poate depăşi cuantumul a 3 salarii medii brute pe economie pentru fiecare salariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajati la masa credala ElenaRota ElenaRota Daca o firma deschide procedura insolventei si are si salarii restante de plata catre angajati, acestia trebuie sa se inscrie la masa credala (inclusiv sa ... (vezi toată discuția)
Debitori privilegiati popc popc Intrebare: O fosta salariata a unei firme intrata in procedura de faliment in 2009 nu si-a primit salariile pe 6 luni de la acea firma. Lichidatorul judiciar a ... (vezi toată discuția)
Ajutoooor procedura MIXAM MIXAM Situatia este urmatoarea: 1. se numeste un administrator jud de catre creditori, sindicul mentioneaza in sentinta 2. se depun de catre angajati cereri de ... (vezi toată discuția)