avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... debitori privilegiati
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

debitori privilegiati

Intrebare: O fosta salariata a unei firme intrata in procedura de faliment in 2009 nu si-a primit salariile pe 6 luni de la acea firma. Lichidatorul judiciar a vandut doua active fixe(cladire+teren) care erau gajate la banca- ipoteca de rang 1- nu stiu ce inseamna??!??. Fosta salariata nu si-a primit salariile de la lichidator chiar daca acesta a valorificat o parte din activele societatii aflate in faliment. E normal/crect/legal ca lichidatorul sa achite intai suma datorata bancii si nu drepturil salariale?? In aceasta situatie, conf. legii salariatii fac parte din categoria debitorilor privilegiati fiind a 2a categorie de "pagubiti" care ar trebui sa -si primeasca drepturile dupa valorificarea activelor? Ce trebuie sa faca fosta salariata ca sa-si recupereze drepturile salariale neplatite? Cui sa se adreseze?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 20:02, 19 Iunie 2011

Lichidatorul judiciar a vandut doua active fixe(cladire+teren) care erau gajate la banca- ipoteca de rang 1- nu stiu ce inseamna??!??. Fosta salariata nu si-a primit salariile de la lichidator chiar daca acesta a valorificat o parte din activele societatii aflate in faliment. E normal/crect/legal ca lichidatorul sa achite intai suma datorata bancii si nu drepturil salariale??

DA este legal - creditorul (banca) este garantat si se incadreaza la art 121 din lege 85/2006
OK. Drepturile salariale cum si le poate recupera? Multumesc.
asteptati ca lichidatorul sa vanda alte active sau in conformitate cu legea 200/2006 din fondul de garantare al creantelor salariale
multumesc
popc a scris:

OK. Drepturile salariale cum si le poate recupera? Multumesc.


Si mai puteti sa solicitati ca lichidatorul sa intreprinda demersurile si sa incasati cele trei salarii medii brute pe economie conf legii 200/2006.
Apoi dupa ce se mai vinde ceva si aveti cum sa va indestulati de acolo are obligatia sa va achite diferenta intre ceea ce ati incasat pe legea 200/2006 si suma cu care ati fost inscrisa in tabelul de creditori

Alte discuții în legătură

Raport fonduri obt din lichidare si plan distributie ContSters102066 ContSters102066 Am urmatoarea speta: S-au intocmit cele doua acte procedurale care \"s-au afisat\" la usa instantei - asa e pv inreg la registratura dar in fapt nu exista ... (vezi toată discuția)
Ajutoooor procedura MIXAM MIXAM Situatia este urmatoarea: 1. se numeste un administrator jud de catre creditori, sindicul mentioneaza in sentinta 2. se depun de catre angajati cereri de ... (vezi toată discuția)
Angajati la masa credala ElenaRota ElenaRota Daca o firma deschide procedura insolventei si are si salarii restante de plata catre angajati, acestia trebuie sa se inscrie la masa credala (inclusiv sa ... (vezi toată discuția)