avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Procedura insolventei - executare tert garant
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Procedura insolventei - executare tert garant

Buna seara.
Am un client care doreste sa intre in procedura insolventei, pt. a-si putea reorganiza mai eficient activitatea societatii.
Clientul are contractate 2 linii de credit, la 2 banci diferite, ambele garantate cu cate un imobil al unei terte persoane fizice.
In situatia in care se deschide procedura, bancile pot trece la executarea silita a imobilelor ce apartin tertilor garanti ai debitorului?
Liniile de credit pot fi mentinute si pe parcursul perioadei de observatie si ulterior dupa aprobarea planului, sau bancile le vor declara scadente anticipat si le vor trece la executare (BRD si BCR)?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cosmintt26 , utilizator 00:53, 25 Aprilie 2013
lecturati cu atentie clauzele contractuale, teoretic nu atata timp cat ratele se achita, mai ales in situatia aprobarii planului de reorganizare
In timpul procedurii de reorganizare, bancile sunt singurii creditori carora legea le permite executarea ipotecilor , daca acestea sunt colaterale societatii, motivand ca executarea lor nu deranjeaza reorganizarea societatii.
Depinde foarte mult de planul de reorganizare si disciplina in a-l respecta, deoarece banca, in fond, nu este interesata sa devina proprietara de imobile, ci sa-si recupereze banii si dobanzile.
Vroiam doar sa va averizez ca legea le permite executarea silita si in perioada de reorganizare.
Credeti ca bancile vor trece la executarea silita a tertilor garanti chiar daca societatea achita in continuare dobanzile restante, atat in perioada de observatie cat si pe durata planului de reoranizare?
NU. Ce motiv ar avea? Atata timp cat isi incaseaza banii.

Cand nu vor mai primi rata la scadenta, cu siguranta bancile vor executa tertii !

Ma refer si la procedura bancara, a [editat] băncii in special.
Am inteles ca la data deschiderii procedurii trec liniile de credit la divizia neperformante si ulterior trec la executarea garantilor ipotecari.
Ultima modificare: Duminică, 21 Aprilie 2013
Lucian Huzum, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Salariu nerecuperat nici dupa hotarare definitiva florinz florinz am hotarare definitiva prin care angajatorul este obligat sa-mi plateasca suma de 1300 lei reprezentand salarii neachitate. Am facut plangere penala si i-a ... (vezi toată discuția)
Insolventa micucatalin micucatalin buna seara am o intrbare la care va multumesc mult daca imi raspundeti.Ca si persoana fizica am ipotecat un imobil pentru o societate comerciala la care sunt ... (vezi toată discuția)
Se poate stopa executarea silita asupra unui imobil garantie personala in cazul insolventei storsistem storsistem Societate in insolventa care are ca garantii bancare active din patrimoniul societatii si casa imobil personal a fost anuntata de banca prin un executor ... (vezi toată discuția)