avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Activitate cristina _519

Activitate cristina _519

Răspuns la discuția CONCEDIU INGRIJIRE COPIL
Domnule cORNEL vASILE, NU V-A OBLIGAT NIMENI SA RASPUNDETI, VA PERSECUTATI SINGUR.
Răspuns la discuția CONCEDIU INGRIJIRE COPIL
Iata si un raspuns valabil la aceeasi intrebare care a fost adresata mai sus:
Raspuns Conform art.17 din OUG nr. 96/2003 angajatorii sunt obligati sa acorde salariatelor care alapteaza, in cursul programului de lucru, doua pauze pentru alaptare de cate o ora fiecare, pana la implinirea varstei de un an a copilului. Din durata acestor pauze face parte si timpul necesar deplasarii dus-intors de la locul in care se gaseste copilul.La solicitarea mamei, pauzele pentru alaptare vor fi inlocuite cu reducerea duratei normale a timpului sau de munca cu doua ore zilnic.
In concluzie, in temeiul OUG nr. 96/2003, salariatele care alapteaza bebeficiaza de reducerea programului de lucru cu doua ore pe zi pana la implinirea copilului a varstei de un an. Programul lor de lucru poate fi redus cu doua ore pana la implinirea varstei de doi ani de catre copil numai in situatia in care in cuprinsul contractului colectiv de munca aplicabil exista o atare prevedere.
Astfel, daca in contractul colectiv de munca este prevazuta aceasta facilitate pentru mame, daca mama renunta la 1 an din concediul de crestere si ingrijire copil, in opinia mea, pentru anul ramas poate beneficia de reducerea programului de lucru cu 2 ore, in caz contrar s-ar crea o situatie discriminatorie pentru aceasta mama fata de mamele care beneficiaza de aceasta prevedere.Renuntarea la concediul legal nu inseamna renuntarea in totalitate, poate fi si o renuntare partiala, sensul prevederii reducerii programului de lucru fiind protectia mamei si copilului.
Răspuns la discuția CONCEDIU INGRIJIRE COPIL
Si care sunt aceste intelesuri ?
Răspuns la discuția CONCEDIU INGRIJIRE COPIL
Faptul ca nu este text de lege stiu si eu, dar dvs cred ca NU ati inteles ce am intrebat eu. Am facut referire strict la ce se intelege prin "concediu legal", fiindca o persoana intelege ca poti beneficia de cele 2 ore reduse daca nu ai intrat deloc in CIC,practic renunti la tot concediul legal , iar alta persoana intelege ca din cei 2 ani de concediu legal , dupa efectuarea a unui singur an de CIC, la reintoarecera la serviciu, deci practic renuntarea la un an de concediu legal, nu se mai pot acorda cele 2 ore de reducere a programului, deoarece mamica a beneficiat de concediu legal , char daca nu in totalitate.
Răspuns la discuția CONCEDIU INGRIJIRE COPIL
in ccm este mentionat, problema este de cum intelege fiecare, adica prin renuntarea la concediu legal se intelege intreg concediu sau o parte din concediu? Raspunsul dvs. nu se refera la ce am intrebat eu si nu inteleg de ce.Eu nu am facut nicio referire la CCM.
Buna ziua, in cazul in care o mamica revine la serviciu la implinirea varstei de un an a copilului , renuntand la 1 an din concediu legal de 2 ani de crestere si ingrijire copil, poate beneficia de reducerea programului de lucru cu 2 ore? Adica din articolul in care scrie renuntarea la concediu legal se intelege ca trebuie sa renunti la acesta total sau partial pentru a beneficia de cele 2 ore de reducere a programului?
Răspuns la discuția Handicap grad 1
Am fost astăzi la comisia de expertiza și pentru schizofrenie nu are nevoie de stagiu. O zi buna
Răspuns la discuția Handicap grad 1
La acest diagnostic se mai tine cont de tabelul cu stagiu de cotizare?
Răspuns la discuția Handicap grad 1
Chiar dacă este încadrat in gradul 1 și diagnosticul este schizofrenie paranoidă, nu poate beneficia de pensie de invaliditate?multumesc anticipat
Discuție Handicap grad 1
Buna ziua, pentru o persoana cu handicap grad 1 , care nu a fost încadrată in câmpul muncii, beneficiază doar de indemnizația de însoțitor și stimulent, poate primi pensie de invaliditate? Am citit undeva ca se încheie un contract cu casa de pensii și trebuie plătită cotizația pentru o luna....care ar fi valoarea pensiei in cazul in care ar primi ?