avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Handicap grad 1
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Handicap grad 1

Buna ziua, pentru o persoana cu handicap grad 1 , care nu a fost încadrată in câmpul muncii, beneficiază doar de indemnizația de însoțitor și stimulent, poate primi pensie de invaliditate? Am citit undeva ca se încheie un contract cu casa de pensii și trebuie plătită cotizația pentru o luna....care ar fi valoarea pensiei in cazul in care ar primi ?
Cel mai recent răspuns: cristina _519 , utilizator 13:06, 24 August 2018
La acest moment legislatia nu mai permite incheierea unui contract de 1 luna.
Chiar dacă este încadrat in gradul 1 și diagnosticul este schizofrenie paranoidă, nu poate beneficia de pensie de invaliditate?multumesc anticipat
La acest diagnostic se mai tine cont de tabelul cu stagiu de cotizare?
Fara sa aiba un mic stagiu de cotizare, nu poate beneficia de pensie(indemnizatie minima pentru pensionari).
Am fost astăzi la comisia de expertiza și pentru schizofrenie nu are nevoie de stagiu. O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate/handicap schizofrenie mcr100 mcr100 Buna ziua, Intrucat sunt bolnav de schizofrenie de la varsta de 26 de ani, acum avand 33 de ani doresc sa va adresez trei intrebari: 1. Pentru pensia de ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate dobrogeanu dobrogeanu am o intrebare daca sunteti amabil.am 34 de ani si de la 25 m-am imbolnavit de schizofrenie.de la 19 la 24 de ani am terminat facultatea toti anii dar fara ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate ContSters141851 ContSters141851 Buna ziua! Cu diagnosticul ''schizofrenie paranoida''poti iesi la pensie de invaliditate indiferent de stgiul de cotizare?Din cate am citit eu in legea ... (vezi toată discuția)