avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Activitate mihabingolina

Activitate mihabingolina

Răspuns la discuția accident auto cu probleme
da
Răspuns la discuția accident auto cu probleme
Am revenit cu vesti noi: azi am fost sunata de inspectorul firmei de asigurari a vinovatului accidentului si maine vrea sa constate daunele masinii. am 2 intrebari:
1. pot sa-i duc copie dupa talon, unde nu e trecut itp-ul?
2. am dreptul sa duc masina la orice service doresc eu, cel pagubit, sau ei ma obliga sa o duc numai in service-urile agreate de ei?
Multumesc!
Răspuns la discuția accident auto cu probleme
Chiar in absenta cererii de despagubire? E bine atunci!
Răspuns la discuția accident auto cu probleme
Va multumesc pt raspuns! Aveti dreptate, trebuie sa ma incarc cu multa rabdare. Am citit in ordinul CSA nr. 5/2010 ca pagubitul trebuie sa formuleze o cerere prin care solocita despagubirea daunelor produse de cel care a provocat accidentul. Eu nu am facut asta, am trimis la asigurator ,prin fax, doar intelegerea amiabila, rca-ul si restul documentelor.
Răspuns la discuția accident auto cu probleme
Multumesc!
In cazul in care nu ma va suna nimeni de la firma respectiva de asigurari, ce trebuie sa fac?Cui sa ma adresez?:(
Răspuns la discuția accident auto cu probleme
Multumesc, am mai cautat informatii referitoare la corespondentul roman al firmei de asigurari a vinovatului accidentului, am citit numai lucruri urate despre ei si deja am inceput sa devin suspicioasa pt ca vineri cand am sunat la birou la ei, mi-au zis sa trimit documentele masinilor prin fax si ca ma va suna in termen de 24 ore un agent pt a constata daunele masinii mele. asta s-a intamplat vineri, la ora 10, inca nu m-a sunat nimeni si nu mi se pare normal.Stiti cumva care este intervalul limita in care agentul de asigurari e obligat sa constate daunele masinii?
Răspuns la discuția accident auto cu probleme
Va multumesc mult pt raspunsuri!vineri am trimis actele prin fax la firma din bucuresti si mi-au spus ca ma va contacta un agent de asigurari pentru a-mi face constatarile necesare. m-am mai linistit acum, insa din cate am auzit in mass-media si la cunoscuti, partea bulgara , in general, nu prea despagubeste...Ar exista cumva o posibilitate de a-l da in judecata pe vinovatul accidentului pentru distrugerea bunului personal? am auzit ceva foarte vag despre asta, insa nu sunt deloc lamurita.Mutlumesc!
Răspuns la discuția accident auto cu probleme
Multumesc pentru raspuns!
Am luat legatura vineri cu corespondentul din ro al asiguratorului care mi-a spus sa trimit pe fax toate actele impreuna cu intelegerea amiabila pe care am completat-o, numai ca am constatat ca mie(pagubitului) imi expirase itp-ul de cateva zile si nu am stiut, e vina mea ca nu am verificat talonul. este posibil ca firma respectiva de asigurari sa-mi refuze dosarul pe motiv ca mi-a expirat itp-ul?
Buna ziua!
Va rog mult, daca se poate sa ma ajutati cu niste explicatii:am avut un accident auto in care, eu conduceam regulamentar si am fost lovita de alta masina. am ajuns la intelegere amiabila, insa vinovatul are asigurare de bulgaria si am inteles ca nu prea despagubesc bulgarii. o alta problema ar fi ca am constatat, cand am facut copii xerox ale actelor masinii mele , ca imi expirase itp-ul de cateva zile si nu am stiut:((. am citit in art. 26 din csa 21/2009 ca firma de asigurari acorda despagubiri si in cazul in care conducatorul nu a respectat inspectia tehnica( in cazul accidentului meu, eu am fost cea lovita din vina celuilalt sofer). este posibil sa imi respinga dosarul prin care eu am cerut despagubiri pe motiv ca imi expirase itp-ul?
Va multumesc mult!
Răspuns la discuția injurii
Multumesc pt sfaturi, inca ma gandesc ce voi face. Daca ii lasam asa pe cei 80% dintre semenii nostri care ne fac de rusine oriunde se duc( procentul poate fi sau nu corect), ce se va intampla? Aveti dreptate, comportamentul lor nu se va schimba, indiferent de cee ce voi face eu, insa poate fi o lectie pt respectiva persoana si data viitoare , poate, se va gandi de 2 ori inainte sa adreseze cuiva injurii gratis.
Multumesc! O zi frumoasa!