avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... injurii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

injurii

Buna ziua!

As dori sa aflu ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie: o colega de facultate ne-a adresat, mie si unei alte colege, injurii, la modul cel mai vulgar posibil, in conditiile in care noi nu am folosit un limbaj trivial si nici nu am raspuns cu injurii. Exista martori. Nu vrem sa lasam lucrurile asa, ne dorim sa facem o plangere sau ceva similar. Ce alternative avem? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mihabingolina , utilizator 07:59, 20 Aprilie 2011
Depinde in ce sens nu doriti sa lasati lucrurile asa. Puteti depune plangere la politie pentru a fi sanctionata contraventional conform legii 61/1991.
Apreciati ca evenimentul a cauzat prejudicii atat de mari,incat sa necesite eforturi din partea dvs pentru solutionare?
Exista varianta unei plangeri impotriva respectivului,dar care nu va avea efectul sa schimbe caracterul sau comportamentul acestuia
Puteti considera evenimentul ,drept dovada lipsei celor 7 ani din partea aceluia care a adresat injurii la adresa dvs si sa il dati uitarii
Nu se justifica sa alocati timp,nervi pentru asemenea nimicuri,care intradevar se intampla datorita lipsei educatiei semenilor nostri
Insulta ca si calomnia au fost dezincriminate.

Daca imaginile dvs au fost prejudiciate in public ,puteti formula actiuni civile in pretentii conf.art.998 si urm. c.civ. impotriva respectivei persoane , solicitand dezdaunarea pentru prejudiciul suferit.
Actiunile se timbreaza la valoarea pretentiilor emise de fiecare dintre dvs si se dovedesc cu probatorii ( acte , interogatoriu , martori , alte probe acceptate de lege)
Multumesc pt sfaturi, inca ma gandesc ce voi face. Daca ii lasam asa pe cei 80% dintre semenii nostri care ne fac de rusine oriunde se duc( procentul poate fi sau nu corect), ce se va intampla? Aveti dreptate, comportamentul lor nu se va schimba, indiferent de cee ce voi face eu, insa poate fi o lectie pt respectiva persoana si data viitoare , poate, se va gandi de 2 ori inainte sa adreseze cuiva injurii gratis.
Multumesc! O zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflicte intre colegi ioana rosu ioana rosu Va rog sa imi spuneti ce temei legal am daca confictul pe care il am cu o colega a degenerat in amenintari si jigniri? va multumesc pentru raspuns. (vezi toată discuția)
Plangere de calomnie dumiras dumiras ce sanse am ca un vecin sa fie tras la raspundere pe motiv de calomnie pt unele afirmatii care au fost facute la adresa mea ,afirmatii de furt infirmate de ... (vezi toată discuția)
Pretentii morale kuky666 kuky666 buna ziua, daca fac o plangere penala impotriva unui agent de politie de la rutiera care m-a umilit pot sa am pretentii materiale morale? (vezi toată discuția)