avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... conflicte intre colegi
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

conflicte intre colegi

Va rog sa imi spuneti ce temei legal am daca confictul pe care il am cu o colega a degenerat in amenintari si jigniri?
va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:05, 3 Aprilie 2011
Depinde cum intelegeti dvs sa stingeti starea prezentata ca si conflict
Exista varianta civilizata amiabila intre partile implicate si varianta extinsa ,cu autoritati,consum nervos ,timp si bani irositi si finalizare fara garantie
ok temei legal......,Amenintarea constituie infractiune , conform art. 193 C. penal.

“Fapta de a ameninţa o persoana cu savârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte pagubitoare îndreptate împotriva ei, a soţului ori a unei rude apropiate, daca este de natura sa alarmeze, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amenda, fara ca pedeapsa aplicata sa poata depaşi sancţiunea prevazuta de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţarii.
Acţiunea penala se pune în mişcare la plângerea prealabila a persoanei vatamate.
Împacarea parţilor înlatura raspunderea penala.”

jignire= insulta art 205 Cp=plangere penala...

.insa...pare deplasat.. mai bine incercati sa clarificati situatia cu managerul sau superiorul direct, eventual sa aplice sanctiuni cu caracter administrativ la nivelul regulamentului dde ordine interioara, in care vinovatul sa fie tras la raspundere pentru comportament inadecvat in timpul exercitatii atributiilor de serviciu si inoportunarii dvs in timpul programului de lucru, stiu eu discreditare si defaimare in public....sau in fata celorlalti colegi, eventual sa solicitati ecestuia sa ia masura de impaciuire....de rezolvare a deferendelor. LA politie nnu cred ca o sa rez. nimic.
Ultima modificare: Duminică, 3 Aprilie 2011
ContSters201507, utilizator
Insulta si calomnia au fost dezincriminate.
Se poate formula plangere penala doar pentru infractiunea de amenintare prev.de art.193 c.pen,la politia competenta teritorial locului savarsirii faptei.

Pe aspecte legate de insulta si calomnie,avand in vedere cele aratate mai sus,se poate formula o actiune civila,in pretentii(conf.art.998 si urm.cpr.civ),pentru lezarea imaginii dvs in societate/
Actiunea se timbreaza la valoarea pretentiilor emise de reclamant cu privire la cuantumul sumei care ar reprezenta dezdaunarea sa si se dovedeste cu probatorii(acte,interogatoriu,martori,alte probe acceptate de lege)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnie dsds dsds Buna ziua! Am primit recent un telefon in care mi se spunea ca o sa fiu actionat in judecata deoarece am facut declaratii calomnioase pe un forum de internet! ... (vezi toată discuția)
Plangere penala krs23 krs23 Buna seara.As dori sa depun si eu plangere penala la parchetul local pentru insulta, calomnie, amenintare, lovire si vatamare corporala....mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Plangere penala? ArualAnele ArualAnele Buna, Am fost insultata la o postare de-a mea de pe pagina de Facebook si as dori sa stiu daca pot face plangere penala impotriva persoanei care m-a ... (vezi toată discuția)