avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Calomnie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Calomnie

Buna ziua! Am primit recent un telefon in care mi se spunea ca o sa fiu actionat in judecata deoarece am facut declaratii calomnioase pe un forum de internet! Intrebarea mea este: e posibil asa ceva, in conditiile in care date mele pe acel forum sunt private? sau e posibil sa fiu trimis in judecata pentru un simplu post pe un forum?
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 23:48, 20 Ianuarie 2011
v-au amenintat. nu au cadru pt va face plangere pt calomnie, dreptul la exprimare e liber.
am patit si eu asa. am o echipa de fotbal si pe site-ul oficial am primit amenintari cu moarte si injurii. am facut plangere la politie si am angajat un avocat sa aflu cine este acea persoana sa stiu de cine sa ma feresc
ca sa detaliez: domnul avocat, sau nu stiu ce era, mi-a spus, ca am calomniat o anumita firma ( unde se pusese problema angajarii mele), iar eu am spus pe acel forum ca sunt neseriosi si se comporta exact ca o alta firma care practica acelasi lucru si despre care este stiut faptul ca sunt foarte neseriosi.
nu am folosit injurii si nici amenintari in acea postare, am spus ca sunt neseriosi si atat.
Calomnia a fost dezincriminata,deci nu pot exista temeri din acest punct de vedere.
Daca este vorba insa despre lezarea imaginii unei persoane sau societati ,acestea se pot indrepta impotriva dvs.prin actiune civila in pretentii(art.998-1000 c.civ.)pentru a fi dezdaunate,in raport de prejudiciul dovedit a fi adus acestora.

Alte discuții în legătură

Insulta, calomnie liamic43 liamic43 Va rog sa-mi spuneti, daca insulta si calomnia(art.259 c.p) se pedepsesc sau au fost scoase din c.p? Nu ma intereseaza ca vor fi sau nu introduse in noul ... (vezi toată discuția)
Calomnia Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Cunoşteam că art. 205,206,207 C.pen au fost reincriminate ca urmare a unei decizii de necunstituţionalitate a unei legi care dezincrimina insulta, calomnia ... (vezi toată discuția)
Injuria la locul de munca Alvaro Liniers Alvaro Liniers o prietena a fost injuriata la locul de munca de fosta soacra sa, si a incercat sa scuipe acolo, intr-un magazin cu clienti si colegi de serviciul, si dupa ... (vezi toată discuția)