av.tonicadaniela a scris:
art. 206 C.p. a fost abrogat prin art. I pct. 56 din Legea nr. 278/2006. Curtea Constituţională, prin Decizia nr. 62/2007, a constatat că dispoziţiile art. I pct. 56 din Legea nr. 278/2006, partea referitoare la abrogarea art. 205, 206 şi 207 din Codul penal, sunt neconstituţionale.
Dupa declararaea neconstitutionalitatii infractiunea de calomnie nu a fost reincriminata.
In aceste conditii, calomniatorul nu poate fi tras la raspundere penala, insa puteti obtine despagubiri pentru prejudiciul moral produs pe cale civila.
Cu stima,
av. Tonica Daniela
gresit, nu dati raspunsuri acolo nu stiti reglementarile de data recenta.
atat calomnia cat si insulta sunt din nou incriminate.
actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila. ATENTIE, NU TREBUIE SA TREACA MAI MULT DE 2 LUNI DE LA SAVARSIREA FAPTELOR.
ma mir ca unii avocati nu detin codurile in vigoare.:">
pentru a va raspunde am verificat in mod expres
codul penal-codul de procedura penala (cu modificarile aduse de mica reforma) din colectia coduri practice.editura nu v-o pot spune aici dar merita s-o cumparati ca este numai 18 lei- culegere cu ambele coduri.
un avocat, in opinia mea nu are voie sa detina coduri cu prevederi care nu mai sunt in vigoare. eu mi-am facut deja o colectie si tot adun noi variante de coduri la fiecare noua modificare.:))