avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere penala?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere penala?

Buna,

Am fost insultata la o postare de-a mea de pe pagina de Facebook si as dori sa stiu daca pot face plangere penala impotriva persoanei care m-a insultat, injurat si a amenintat o ruda. Am facut print screen la comentariile lasate si de asemenea am martori care au vazut comentariile acelei persoane.

De asemenea, doresc sa stiu daca aceste infractiuni se regasesc in noul cod de procedura penala la articolele 205 sau 206 si 193.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ArualAnele , utilizator 01:15, 7 Decembrie 2014
Insulta si calomnia nu sunt incriminate in NCP, amenintarea este.
ART. 206
Ameninţarea
(1) Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Reglementări anterioare:
- alin. (1): art. 193 alin. 1 din vechiul Cod penal
- alin. (2): art. 193 alin. 2 din vechiul Cod penal
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuze pe facebook al3xn01 al3xn01 buna seara daca sunt cercetat intr-un dosar penal nefinalizat , o cunostinta pe facebook imi adreseaza injurii plus cuvinte jignitoare vrei sa omori ca pe ... (vezi toată discuția)
Calomnie și amenințări pe facebook. se pot face plângeri penale împotriva celor care fac asemenea lucruri? Ctin2015 Ctin2015 buna ziua , avand in vedere ca spatiul virtual a devenit din ce in ce mai nociv , doresc sa intreb ce masuri legale se pot lua impotriva celor ce ... (vezi toată discuția)
Plangere penala krs23 krs23 Buna seara.As dori sa depun si eu plangere penala la parchetul local pentru insulta, calomnie, amenintare, lovire si vatamare corporala....mentionez ca am ... (vezi toată discuția)