Buna ziua,sunt nou pe site nici nu stiu daca am postat unde trebuie,imi cer scuze daca am gresit:).Am si eu o problema cu un contract de inchiriere,eu fiind chiriasul unei garsoniere.Contractul e realizat printr-o agentie dar nu e legalizat.E semnat pe durata de 1 an,incepand cu 10 octombrie 2010.Atunci am platit pe doua luni anticipat(chirie de 500 lei pe luna) plus o garantie de 500 de lei.
Luna aceasta m-am mutat la o ruda si am anuntat proprietara pe 15(in contract scrie ca trebuie anuntat cu 30 de zile inainte,dar eu am avut confirmarea doar pe 15).Ea a acceptat situatia mai mult cu jumatate de gura,dar a acceptat-o si a zis ca isi cauta alt chirias pentru luna viitoare.Problema e ca nu vrea sa imi returneze garantia.In contract scrie "500 lei garantie,constituita in favoarea proprietarului,pentru eventuale pagube aduse imobillului,facturi....suma ce se va restitui la sfarsitul perioadei de contract,in caz ca nu vor fi de acoperit pagube sau restante".Eu am dreptul sa primesc garantia acum,dupa 7 luni din perioada de contract?Cat de interpretabila e constructia"la sfarsitul perioadei de contract?"Se refera doar la perioada de dupa cele 12 luni din contract?
Eu am 2 facturi la gaz,intretinerea pe 2 luni,o factura de la electricitate si m-am gandit ca nu i le platesc decat daca imi returneaza garantia,sau renunt la garantie daca se angajeaza ea sa plateasca aceste facturi din garantia pe care a incasat-o.Ea m-a amenintat ca ma da in judecata.Eu am fost la agentie si de acolo mi s-a spus ca daca ea refuza sa imi dea garantia sa ma duc la politie sau sa o amenint ca merg la fisc.Eu stiu ca o pot ameninta ca ma duc la fisc,situatie in care am inteles ca ar avea de platit o suma destul destul de mare.Si daca refuza o intelegere amiabila o sa o denunt.Va rog sa imi spuneti unde exact trebuie sa merg.Ca acte doveditoare am contractul de inchiriere in care e consemnata fiecare transa de 500 lei platita(plus garantia de la inceput),cu data la care a fost platita si semnatura ambelor parti.Multumesc anticipat.