Revin cu cateva detalii,astazi am fost citat la Udriste ,unde mi s-a comunicat ca motociclistul a primit 12 zile de ingrijiri medicale de la IML si ca a depus plangere penala impotriva mea.
Politistul de acolo a zis ca acest caz se poate solutiona in doua feluri,ori ne intelegem si rezulta NUP , ori nu ne intelegem si incepe urmarirea penala.
Intrebarea mea este din cazurile pe care le-ati intalnit in calitate de avocat sau parte implicata in astfel de eveniment,ce risc daca nu ma inteleg cu persoana in cauza si voi fi gasit vinovat?Care este cel mai rau scenariu posibil?
Inteleg ca sanctiunea poate fi determinata in functie de mai multe criterii ,insa as dori sa aflu cum s-a solutionat un caz similar? din partea unei persoane care a avut un astfel de accident sau un avocat care a reprezentat pe cineva intr-un astfel de accident.
Inca o intrebare: Ce anume acopera RCA-ul in cazul in care voi fi gasit vinovat? acopera si daunele morale (ale motociclistului),pe langa cele materiale (motocicleta)?
In urma cu 11 luni,intr-o noapte in jurul orei 1:00 am executat manevra de intoarcere pe o sosea din Bucuresti ,dupa ce m-am asigurat de pe sensul meu de mers,am oprit la linia ce separa cele doua sensuri ,pentru a ma asigura de pe contrasens,moment in care un motociclist a venit din curba si a intrat in portiera de la sofer,fapt ce a rezultat in vatamarea acestuia.
In urma accidentului aceasta a fost luat de ambulanta ,dus la spital ,acordate ingrijiri si dupa cateva ore trimis acasa.S-a ales cu 9 copci si o arsura cauzata de toba de esapament.La 2 zile de la accident a fost alaturi de mine sa dam declaratii la politie.
Pe moment aceasta a cerut o suma de bani ca sa nu depuna plangere penala,insa dupa ce am consultat un avocat si am cerut sfatul politistului care a constatat accidentul ,dar si faptul ca nu detineam acea suma de bani am decis sa las instanta sa se pronunte si sa nu fac tot posibilul sa-i ofer suma de bani ceruta.
Nu am cunostinta cate zile de ingrijiri i-a acordat IML ,insa intrebarea mea este:
Care ar putea fi sanctiunea acordata in caz ca sunt gasit vinovat pentru neacordare de prioritate?
Intreb pentru ca am primit citatie pentru a ma prezenta la Udriste si as dori sa am o idee despre ce ar putea urma.