In urma cu 11 luni,intr-o noapte in jurul orei 1:00 am executat manevra de intoarcere pe o sosea din Bucuresti ,dupa ce m-am asigurat de pe sensul meu de mers,am oprit la linia ce separa cele doua sensuri ,pentru a ma asigura de pe contrasens,moment in care un motociclist a venit din curba si a intrat in portiera de la sofer,fapt ce a rezultat in vatamarea acestuia.
In urma accidentului aceasta a fost luat de ambulanta ,dus la spital ,acordate ingrijiri si dupa cateva ore trimis acasa.S-a ales cu 9 copci si o arsura cauzata de toba de esapament.La 2 zile de la accident a fost alaturi de mine sa dam declaratii la politie.
Pe moment aceasta a cerut o suma de bani ca sa nu depuna plangere penala,insa dupa ce am consultat un avocat si am cerut sfatul politistului care a constatat accidentul ,dar si faptul ca nu detineam acea suma de bani am decis sa las instanta sa se pronunte si sa nu fac tot posibilul sa-i ofer suma de bani ceruta.
Nu am cunostinta cate zile de ingrijiri i-a acordat IML ,insa intrebarea mea este:
Care ar putea fi sanctiunea acordata in caz ca sunt gasit vinovat pentru neacordare de prioritate?
Intreb pentru ca am primit citatie pentru a ma prezenta la Udriste si as dori sa am o idee despre ce ar putea urma.
1.Elemntele postate de dvs sunt insuficiente pentru a se putea emite o parere pertinenta , avand in vedere si faptul nu se pot face afirmatii fara cunoasterea actelor si lucrarilor dosarului.
2.Dvs, nu cunoasteti nici concluziile medicului legist , privind numarul de zile de ingrijiri medicale , care de fapt sunt cele care duc la stabilirea incadrarii juridice a faptei ,iar pedeapsa se aplica in functie de incadrarea faptei.
3.Probabil ca se va mai efectua si o expertiza de stabilire a dinamicii producerii accidentului ,necesara pentrui a stabili conditiile in care acesta s-a produs.
4.Vor mai fi probabil si alte probe de administrat care vor duce la stabilirea eventualelor vinovatii.
Recomanadbile , in functie de posibilitatile dvs.fianciare , ar fi angajarea unui avocat pentru a a beneficia de asistenta juridica , care sa va ajute la micsorarea consecintelor juridice ale faptei , dar si a unui expert - parte , in cazul efectuarii expertizei de stabilire a dianmicii accidentului , care sa va asigure apararile din punct de vedere tehnic , care sa depuna coraport de expertiza.
Inteleg ca sanctiunea poate fi determinata in functie de mai multe criterii ,insa as dori sa aflu cum s-a solutionat un caz similar? din partea unei persoane care a avut un astfel de accident sau un avocat care a reprezentat pe cineva intr-un astfel de accident.
Inca o intrebare: Ce anume acopera RCA-ul in cazul in care voi fi gasit vinovat? acopera si daunele morale (ale motociclistului),pe langa cele materiale (motocicleta)?
Avand in vedere ca nu s-a soldat cu deces si nici cu vatamari grave probabil ca politia va propune NUP, iar instanta va tine cont de aceasta propunere dar va ramane suspendarea permisului pentru 90 zile si probabil amenda. Cazul nefericit ar fi sa primiti o condamnare cu suspendare dar eu nu cred. Oricum va trebui sa va angajati un avocat care sa va reprezinte interesele in instanta in cazul unor posibile complicatii. In ce priveste polita RCA aceasta acopera toate pagubele rezulte in urma evenimentului indiferent de natura lor, bineinteles mai putin spagile la doctori sau avocati.
Din cele descrise de dvs rezulta ca motociclistul circula pe acela; sens ca si Dvs. Probabil din cauza vitezei excesive motociclistul nu s-a putut inscrie in viraj si a intrat in partea stanga a autoturismului Dvs. este clar ca vina producerii accidentului o poarta motociclistul.
Pentru o opinie mai detailata si mai argumentata sunt necesare detalii mai multe.
Revin cu cateva detalii,astazi am fost citat la Udriste ,unde mi s-a comunicat ca motociclistul a primit 12 zile de ingrijiri medicale de la IML si ca a depus plangere penala impotriva mea.
Politistul de acolo a zis ca acest caz se poate solutiona in doua feluri,ori ne intelegem si rezulta NUP , ori nu ne intelegem si incepe urmarirea penala.
Intrebarea mea este din cazurile pe care le-ati intalnit in calitate de avocat sau parte implicata in astfel de eveniment,ce risc daca nu ma inteleg cu persoana in cauza si voi fi gasit vinovat?Care este cel mai rau scenariu posibil?
Accident rutier
I.Moldovan
In urma cu 5 zile am avut un accident rutier.Eu am fost cel care a cauzat accidentul,neacordand prioritate unui motociclist.Motociclistul, in urma accidentului ... (vezi toată discuția)
Accident de circulatie
dovici
In timp ce stateam la semafor pe banda 1 vrand sa virez la dreapta pe o strada laturalnica, un motociclist venind din spate tot pe banda 1 s-a speriat de mine ... (vezi toată discuția)