avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier

In urma cu 5 zile am avut un accident rutier.Eu am fost cel care a cauzat accidentul,neacordand prioritate unui motociclist.Motociclistul, in urma accidentului s-a lovit la cap.In momentul ciocnirii motocicletei cu masina casca motociclistului a sarit la distanta mare,acest lucru insemnand ca nu a fost fixata pe cap.
Intrebarea mea este urmatoarea: in cazul in care nu ma pot intelege cu victima, la tribunal se ia in considerare si aceasta imprejurare la aplicarea pedepsei si la stabilirea daunelor morale ?
Va multumesc anticipat pt. raspuns si pt. eventualele sfaturi.
Cel mai recent răspuns: papilon , utilizator 19:45, 5 Octombrie 2010
Va referiti la imrejurarea privind casca motociclistului?:))
Instanta va examina in urma probelor administrate situatia de fapt, iar acest aspect va reiesi la individualizarea pedepsei. Cel mai probabil instanta va dispune aplicarea unei amenzi administrative sau o condamnare cu suspendarea executarii pedepsei.
Depinde cate zile de ingrijiri medicale va necesita partea vatamata pentru incadrarea corespunzatoare a faptei.
Aspectil la care va referiti este putin probabil sa se ia in considerare, deoarece exista legatura de cauzalitate intre actiunea dvs. -neacordarea de prioritate si accidentarea motociclistului . Casca i-a sarit in urma impactului , destul de puternic, probabil. Parerea mea este ca de acest aspect se va tine cont iar fapta constiuie vatamare corporala din culpa .Si chiar daca s-ar tine cont, prin ipoteza, nu puteti fi exonerat de rapundere, intrucat ar fi fost posibila si vatamarea altor zone ale corpului motociclistului , deci fapta dvs. contine un grad de pericol social care va fi apreciat in functie de urmarile produse si care s-ar fi putut produce.
Pentru despagubirea motociclistului, apelati la asiguratorul dvs. RCA si daca nr. zilelor de ingrijiri medicale necesare refacerii sanatatii victimei nu depaseste 60 zile, veti scapa de dosarul penal.
Casca motociclistului nu a fost bine fixata. Acest fapt poate influenta numarul de zile de ingrijiri medicale, in sensul ca, daca casca ar fi fost bine fixata, numarul zilelor de ingrijiri medicale ar fi fost mai mic.
Numai bine va doresc
Deci se poate invoca acest lucru si la tribunal,daca se ajunge pana acolo ?

Alte discuții în legătură

Urmari accident rutier AndreeaSim AndreeaSim Acum 4 luni am avut un accident intr-o intersectie in care aveam indicatorul \"cedeaza trecerea\"(viram stanga). Fiind incepatoare mi s-a oprit motorul exact ... (vezi toată discuția)
Un motociclist a intrat in mine ApostolideT ApostolideT In data de 10.07.2011 am avut un accident cu masina in jurul orei 12.05 . Accidentul s-a desfasurat astfel : 1. ma aflam intr-o parcare situata pe ... (vezi toată discuția)
Accident cu motociclist paulioan paulioan Buna ziua! As dori si eu o parere pertinenta cu privire la o chestiune care mi sa intamplat. Pe scurt: Asteptam sa virez la stanga la semafor intr-o ... (vezi toată discuția)