In urma cu 5 zile am avut un accident rutier.Eu am fost cel care a cauzat accidentul,neacordand prioritate unui motociclist.Motociclistul, in urma accidentului s-a lovit la cap.In momentul ciocnirii motocicletei cu masina casca motociclistului a sarit la distanta mare,acest lucru insemnand ca nu a fost fixata pe cap.
Intrebarea mea este urmatoarea: in cazul in care nu ma pot intelege cu victima, la tribunal se ia in considerare si aceasta imprejurare la aplicarea pedepsei si la stabilirea daunelor morale ?
Va multumesc anticipat pt. raspuns si pt. eventualele sfaturi.
In instanta se poate invoca tot ce credeti dvs. ca va poate ajuta, insa e bine sa nu ajungeti in instanta, intrucat acolo veti pierde carnetul ( asta va doare cel mai tare, banuiesc), chiar daca se va retine si culpa motociclistului, precum ca, acesta nu ar fi avut 'infipta" casca pe cap!:hammer:
Stimate conducator auto, nu cred ca poti sa-ti inchipui cum e sa nu-ti acorde o masina prioritate atunci cand esti pe 2 roti si circuli normal. Dar sa te mai si lovesti de ea, sa-ti sara casca departe, cred nici asta nu vrei sa stii cum e. Un OM cu constiinta i-ar fi platit bietului motociclist nevinovat si tavalit, pe care in mod sigur il dor muulte oase, o suma de bani care sa-l ajute sa treaca mai usor peste necazul pe care i l-ai provocat. Gandeste-te ca ai putea sa fii odata si odata in locul lui, tu sau vre-un membru al familiei tale, iar soferul vinovat sa incerce sa se agate de faptul ca dupa ce ca te-a lovit, nu aveai nici macar zambetul frumos pe toata fata !
Sunt un motociclist patit, vorbesc in cunostinta de cauza, iar bietul om stiu ce simte si prin ce trece. Cu un avocat bun, va musca din tine ca din mere.
Scuze pt offtopic, dar nu m-am putut abtine.