Buna ziua!
As dori si eu o parere pertinenta cu privire la o chestiune care mi sa intamplat.
Pe scurt: Asteptam sa virez la stanga la semafor intr-o intersectie semaforizata cu un politist care dirija circulatia. La un moment dat politistul mi-a facut semn de trecere si eu m-am pus in miscare. Dupa ce mi-a facut semn de trecere, politistul a ridicat mana pentru ai opri pe cei care veneau din sens opus cu mine (ca sa putem vira stanga pentru ca nu eram numai eu la semafor care viram stanga). Din sens opus venea un motociclist, care nu a vazut semnalul politistului si pe care eu nu l-am vazut, si l-am lovit.
A ajuns la spital. Acum e bine. Nu mi sa luat permisul, mi-am reparat masina cu asigurarea motocicletei.
Tipul a depus plangere penala impotriva mea si a politistului (care a dirijat gresit circulatia). Avocatul meu nu mi-a explicat prea bine cum sta treaba in sensul ca mi-a zis ca eu nu sunt vinovat DAR, totusi, "culpa e a mea".
As dori sa imi explice cineva ce a vrut sa zica, si ce inseamna acest lucru.
MULTUMESC ANTICIPAT - CU RESPECT !
Intr-aadevar in situatia anterioara cand sa cercetat existenta vinovatiei pentru savarsirea accidentului, aceasta a apartinut motociclistului. Acum in situatia de fata, in care s-a formulat plangere penala impotriva dumneavoastra, nu se pune problema existentei unei culpe ci a vinovatiei, insa si la acest capitol stati bine daca lucrurile relatate de dumneavoastra asa stau si in realitate, in sensul ca presupusa fapta de care sunteti cercetat, fie si in actele premergatoare, NUEXISTA. Cu atat mai mult cu cat exista solutia anterioara in care ati fost gasit nevinovat.
In concluzie, in situatia de fata nu se pune problema existentei vreunei culpe din partea dumneavoastra si nici din partea politistului, si cu atat mai mult a vinovatiei.
Avocatul dumneavoastra poate a vrut sa va sugereze ca a existat o situatie culpabila ce s-a retinut in sarcina motociclistului.
multumesc mult pentru precizari!
Ar mai fi de zis ca motociclistul a cerut o contraexpertiza (la certificatul medico-legal) prin care i s-au acordat mai multe zile de ingrijiri medicale, apoi, a cerut o expertiza a dinamicii accidentului (la care noi am cerut un expert parte) care inca nu s-a facut.
As vrea sa stiu de fapt ce vrea sa faca in continuare cu toate astea si daca are vreo sansa (banuiesc ca vrea bani, - poate sa ii obtina?)
multumesc!
Banii ii poate obtine numai daca toate expertizele solicitate de instanta va vor fi nefavorabile si atuncifiind considerat vinovat sa puneti in functiune polita dv RCA care va plati toate daunele produse sa zicem de dv. Dar e greu de crezut, daca tot ce ati relatat pe forum este real.
Buna ziua! Din fericire nu politia are calitatea de a se pronunta ptr NUP. Daca lucrurile stau dupa cum relatati, este vorba de o incercare disperata a celui accidentat sa obtina ceva de la dvs. Pentru a fi in masura sa faca asta; trebuie sa se constituie parte civila si sa solicite daune materiale (ce trebuie dovedite cu inscrisuri, martori, etc) si daune morale (care in primul rand dupa probare trebuie acceptate si stabilite de magistrat). Daca spuneti ca a deschis proces penal, probabil ca e insetat de razbunare si nu altceva. Zilele de ingrijiri medicale, care sunt diferite de zilele de spitalizare il vor ajuta sa incadreze fapta vatamatoare in vatamare corporala, vatamare corporala grava, etc. Culpa ca si forma a vinovatiei dvs presupune ceva de genul ca dvs ar fi trebuit sa acceptati ideea ca daca suneti la volan, acea fapta vatamatoare se putea produce. In functie de forma culpei, cu prevedere sau nu se poate stabili mai departe si raspunderea pe care o implica. Eu personal consider ca nu este cazul sa va ingrijorati, dar daca se va prelungi gaanditi-va la un contraatac de genul: partea vatamata, purta casca de protectie, a respectat indicatiile agentului de la rutiera, poate dovedi ca a urmat intocmai recomandarile medicilor primite ptr zilele de ingrijire medicala?
"Intr-o lupta asteapta-te intotdeauna la orice, astfel nu te va mai surprinde nimic." Multa bafta!