avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu o motocicleta!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu o motocicleta!

As avea si eu nevoie de ajutor daca se poate! Luna trecuta am fost implicat intr-un accident cu o motocicleta. Eu am fost cel vinovat de producerea acestui eveniment neplacut. Intentionam sa intru in parcarea unei pensiuni aflate pe partea stanga a drumului fata de directia in care ma deplasam eu si nu am observat un motociclist care circula din sens contrar. Cand l-am observat am pus frana, masina mea sa oprit pe loc instant deoarece nu aveam viteza, dar a fost prea tarziu. Motociclistul, spun martorii, avea o viteza excesiva si el nu a incercat de loc sa evite impactul. La masuratori el avea 1,75 m de carosabil din 2,7 m cat avea banda de circulatie. DIn accident motociclistul a suferit multiple fracturi la piciorul stang. Are ingrijiri medicale de 90-100 zile. El mi-a spus ca ne putem impaca dar vrea 50.000 EURO bani pe care eu nu-i dau nici daca as avea. Instanta cam cat da pe astfel de cazuri? Ma refer doar [pe partea de daune morale. Omul respectiv deja sa si vazut imbogatit de pe urma acestui accident(ceea ce nu se va intampa). Am mai intrebat in stanga si in dreapta si mi sa spus ca instanta va da daune morale in valoare de mazim 15.000 RON (aprox 4500 euro).
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 15:05, 12 Iunie 2008
Avand in vedere ca este vorba despre vatamare corporala grava din culpa cu peste 60 de zile de ingrijiri medicale si cu multiple fracturi cum spuneti , parerea mea este ca fara cel putin 20.000 euro nu scapati. Ramane sa dovedeasca toata suferinta partea vatamata (organe lipsa, statul la pat imobilizat) asta alaturi de daunele materiale pe care le va face si pe care tot Dvs. le veti suporta respectiv cheltuielile de spitalizare, cu doctori, medicamente, transport , proteze, etc. La daunele materiale se va adauga si contravaloarea motocicletei in cazul in care nu va mai putea fi reparata sau contravaloarea reparatiilor. O parte din daunele materiale privind motocicleta vor fi suportate si de catre asiguratorul de raspundere civila care trebuie introdus in proces.
Suma ceruta de el este cam mare la 50.000 euro insa la 30.000 euro aproximativ tot trebuie sa va asteptati.
massiccio a scris:

La masuratori el avea 1,75 m de carosabil din 2,7 m cat avea banda de circulatie.


La ce se refera distanta de 1,75 m?
Daca aveti asigurare RCA ( si cred ca aveti) , problema achitarii daunelor materiale si morale nu ar trebui sa va preocupe, intrucat asiguratorul, introdus la timp in procesul penal ( de care ma tem ca nu veti scapa, dat fiind nr. mare dezile ingrijiri medicale) , va achita toate daunele pe care le va admite instanta de judecata.

Asa ca, sfatul meu e sa va concentrati pe latura penala a cazului, cu siguranta si viteza excesiva a motociclistului a contribuit la agravarea accidentarii lui.
Dar, repet, verificati asigurarea, nu e o simpla taxa, dvs. o platiti tocmai pentru a va proteja material in astfel de cazuri neplacute. Suma maxima pentru accidentele anului 2008 pentru persoane, incluzand daune materiale si morale este de 750.000 Euro, asa ca e suficient pentru acest caz ( asta nu inseamna ca instanta ii va acorda aceasta suma!!).
In plus, depinde si de cercetarile facute de politie in ceea ce priveste stabilirea vinovatului de producerea accidentului.
Daca politia va stabili ca amandoi sunteti vinovati de accident, atunci daunele pe care vi le poate cere pot avea valori mai mici decat ceea ce a cerut el.
El avea 1,75m din banda lui pentru a putea sa ma evite. Eu am patruns pe banda lui doar aprox. 1 m. Eu am franat si am tras cat am putut dreapta dar nu a fost suficient. Motocicleta a "zburat" 20m(socotiti de la roata stanga spate a autoturismului meu). Urmele mele de frana aveau undeva in jur de 25 cm(si nu am ABS cu toate ca e o masina mai noua). Dar oricum(sa mai si glumim) accept dosar penal pentru vatamare corporala grava din culpa in schimbul a 50.000 euro :D

Alte discuții în legătură

Accident rutier autoturism lovit din spate de motocicleta razvantoader razvantoader Buna ziua, problema mea se prezinta sub urmatoarele aspecte. Inainte cu aprox 150 m de o trecere de pietoni ma aflam pe banda a doua de mers. Dupa ce m-am ... (vezi toată discuția)
De la un accident rutier la santaj. ce sa fac? Alexandrina  Iacob Alexandrina Iacob Sotul meu a avut un accident in urma cu o saptamana , conducand un logan a iesit de pe o strada secundara , in timp ce se asigura , un motociclist a intrat in ... (vezi toată discuția)
Un motociclist a intrat in mine ApostolideT ApostolideT In data de 10.07.2011 am avut un accident cu masina in jurul orei 12.05 . Accidentul s-a desfasurat astfel : 1. ma aflam intr-o parcare situata pe ... (vezi toată discuția)