avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... De la un accident rutier la santaj. ce sa fac?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

De la un accident rutier la santaj. ce sa fac?

Sotul meu a avut un accident in urma cu o saptamana , conducand un logan a iesit de pe o strada secundara , in timp ce se asigura , un motociclist a intrat in masina sotului meu (el stand pe loc sa se asigure pt a iesi in str. principala) ,in urma impactului motociclistul a cazut , a suferit o fractura la mana si motocicleta avariata 100%, are 22-24 de zile de ingrijiri medicale,familia sa ne cere 2500euro pentru motocicleta , 3000 Ron daune morale si 1000Ron pentru daune materiale , agentul de politie ne-a sfatuit ca ar fi mai bine sa ne impacam .Ce ma sfatuiti sa fac ?In cazul in care cadem la o intelegere cum pot fi sigur ca nu face plangere?va rog din suflet ajutati-ma cu un raspuns
Va multumesc!




















Cel mai recent răspuns: Teodor-Valentin Ion , Consilier juridic 16:01, 1 Iulie 2010
Daca sunteti dispusi sa ajungeti la o intelegere atunci mergeti la notar unde ii dati banii in schimbul unei declaratii care atesta faptul ca nu mai are pretentii impotriva sotului dvs.
V-as sfatui totusi, daca stiti sigur ca sotul nu e vinovat, n-a fost sanctionat, nu i s-a ridicat permisul de conducere...sa nu cedati asa usor presiunilor.
Daca e vinovt insa...
mult succes.
av.M.Hornea
hehe...nu va lasati asa... daca el a intrat in sotul dvs in timp ce sotul se asigura, nu exista vreo vina si este in exclusivitate a motocilistului. in locul dvs eu i-as cere daune lui, deoarece a intrat in mine si m-a speriat cumplit prin neatentia lui si viteza cu care s-a izbit de mine.:P

av.m.vasilescu
Trebuie sa mergeti impreuna la un notar public unde motociclistul va da o declaratie ca, dupa chitarea sumelor solicitate, nu mai are pretentii de la dvs. Asa aveti certitudinea ca sotul dvs. nu va mai putea fi tras la raspundere penala. Din cate spuneti dvs. sotul a iesit de pe un drum secundar, fapt care mie imi creeaza convingerea ca el ar fi de vina! Incercati sa negociati un pic sumele. In ceea ce priveste infractiunea savarsita de sotul dvs. exista posibilitatea impacarii in cursul urmaririi penale, precum si in faza de judecata in prima instanta. Daca totusi, nu doriti sa va impacati cu motociclistul si daca dvs. aveti asigurare rca, societatea de asigurari va plati toate despagubirile (contravaloarea motocicletei, daune materiale si morale), iar sotul dvs. va primi o pedeapsa cu suspendare ori o amenda penala.

Cat priveste daunele materiale si morale mie nu mi se par exagerate (practica instantelor din bh este acordarea sumei de 200 lei/zi de ingrijire medicala). Valoarea motocicletei... ramane la aprecierea dvs.


Multa bafta!
Ultima modificare: Joi, 3 Iunie 2010
INASEL ALIN - Cabinet de Avocat, Avocat
s-a facut expertiza privind dinamica accidentului? ce viteza avea motociclistul? este posibila varianta dvs mai ales in cazul in care moto avea viteza mare.
Daca avea viteza peste cea legala exista cel putin posibilitatea sa existe culpa comuna si atunci vor fi extrem de dornici sa negocieze sumele.
nu poate exista culpa comuna intre viteza si neacordare de prioritate. Viteza poate conta doar la circumstanţiere. La fel cum nu exista culpa comuna la lovirea unui pieton pe trecere daca acesta grabeste pasul.

Alte discuții în legătură

Accident cu o motocicleta! massiccio massiccio As avea si eu nevoie de ajutor daca se poate! Luna trecuta am fost implicat intr-un accident cu o motocicleta. Eu am fost cel vinovat de producerea acestui ... (vezi toată discuția)
Un motociclist a intrat in mine ApostolideT ApostolideT In data de 10.07.2011 am avut un accident cu masina in jurul orei 12.05 . Accidentul s-a desfasurat astfel : 1. ma aflam intr-o parcare situata pe ... (vezi toată discuția)
Acuzat de vatamare corporala din culpa ElenaHategan28 ElenaHategan28 Buna ziua, Eu si sotul meu ne confruntam cu o problema pe care noi o consideram banala, dar se pare ca nu e nici pe departe asa. In seara de 23 Oct.2013, ... (vezi toată discuția)