avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Urmari accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Urmari accident rutier

Acum 4 luni am avut un accident intr-o intersectie in care aveam indicatorul "cedeaza trecerea"(viram stanga). Fiind incepatoare mi s-a oprit motorul exact in mijlocul intersectiei si dupa ce am repornit motorul, din partea stanga un motociclist a venit (probabil cu viteza) si a intrat in mine in partea dreapta a masinii. Am incercat sa rezolv cu el, familia mea i-a oferit o suma de bani, insa a cerut mai mult si nu am avut cum sa-i platesc. Dupa doua luni de la accident am fost la asigurari, deci iesise din spital, insa nu aveam toate actele necesare. A ramas sa faca rost de ele, apoi sa ma sune si sa mergem din nou la asigurari. Nu m-a mai sunat, in schimb am fost chemata la politie saptamana trecuta sa aflu ca a adus 65 de zile de ingrijiri medicale (fractura haluce - 3 saptamani nu a putut calca pe acel picior si leziuni in zona capului pt ca nu purta casca - nu are voie sa stea anul acesta la soare. Asa mi s-a explicat pe intelesul meu, fara termeni medicali). Problema este urmatoarea: in urma procesului ce se va intampla? stiu ca sunt mari sanse sa fiu declarata vinovata, dar dupa ce se va intampla? O sa trebuiasca sa ii platesc spitalizare sau ingrijirile medicale? Cazierul o sa ramana patat pt totdeauna? Permisul cat o sa fie suspendat?
As mai dori sa mentionez ca intentia mea este sa dau la Drept dupa ce termin liceul, pt judecator, ar mai fi sanse sa intru daca am cazierul patat?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:46, 26 Iulie 2011
Avind in vedere faptul ca doriti sa urmati o astfel de cariera poate ar fi bine prin a incepe sa aveti incredere in cei care deja o practica. Prin urmare, mergeti sa dati declaratiile cerute de politie insotit de un avocat.
Avind in vedere nr. de zile de spitalizare - cel putin vatamare din culpa, dar poate ca exista o cauza de atenuare - avind in vedere faptul ca "s-a oprit motorul".
Succes !
Primul lucru bun pe care vreau sa vi-l spun este ca nu trebuie sa platiti nimic in urma evenimentului. Toate daunele vor fi suportate de polita dv RCA. Pt celelate probleme va trebui sa va angajati un avocat care sa va reprezinte in instanta si sa va apere de toate subterfugiile legilor de surprize. Pt ca vor fi.
In primul rand nu inteleg cum a fost lovit autoturismul in partea dreapta in situatia in care motociclistul venea din partea stanga.
In respectiva intersectie motociclistul avea prioritate. In cazul in care motociclistul avea posibilitatea sa evite accidentul si nu a facut-o poarta si el cel putin o parte din vina, cu toate ca avea prioritate de trecere. Acest aspect se poate stabili printr-o expertiza tehnica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmari accident AndreeaSim AndreeaSim Buna ziua. As avea si eu o nelamurire si sper sa ma puteti ajuta. Acum un an, pe 8 aprilie 2011 am avut un accident cu autoturismul propriu intr-o ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima AndreeaSim AndreeaSim Buna ziua, Conducand autoturismul, intr-o intersectie intentionam sa virez la stanga (mentionez ca aveam indicatorul cedeaza trecerea). Fiind incepatoare, ... (vezi toată discuția)
Accident rutier Ionut groza Ionut groza Buna ziua ,o intrebare am si eu .Am avut un accident rutier în bucurești cu vatamare corporala.Permisul l-au reținut și am dovada de circulație dar nu am ... (vezi toată discuția)