avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... urmari accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

urmari accident

Buna ziua. As avea si eu o nelamurire si sper sa ma puteti ajuta.
Acum un an, pe 8 aprilie 2011 am avut un accident cu autoturismul propriu intr-o intersectie. Intentionam sa virez stanga, avand indicatorul cedeaza trecerea, am oprit, iar dupa ce m-am asigurat am pornit. Numai ca pe centrul intersectiei mi s-a oprit motorul (aveam permisul de o luna) iar din stanga mea a venit un motoscuterist care incercand sa ma depaseasca a intrat in coliziune cu masina in partea dreapta a masinii (intre timp am repornit motorul si am plecat de pe loc). Initial nu am reusit sa ne intelegem, pretentiile lui erau mult prea mari. La spital a fost diagnosticat cu traumatism la cap si fractura haluce (degetul de la picior din cate am inteles), pentru care necesita vreo 30 de zile de ingrijiri. Vazand ca nu ne intelegem asupra sumei si decis sa continuam cu procesul, au aparut ceva complicatii, in final avand intre 60-70 de zile de ingrijiri. Zilele trecute victima a sunat (pana acum nu am vorbit, nu a fost dispus sa negociem) si dupa intalnire mi-a spus ca este dispus sa negociem. El a primit deja despagubiri de la asigurari. Intrebarea mea este urmatoarea: daca ne intelegem acum se termina cu procesul? Pana in prezent s-a efectuat expertiza tehnica.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 17:06, 21 Iunie 2012
Daca procesul este doar unul civil, intelegerea dvs cu el va duce la stingerea procesului.
nu inteleg cum a primit despagubiri de la asigurator. nu ati precizat daca exista sau nu un dosar penal ptr vatamare corporala.
AndreeaSim a scris:

El a primit deja despagubiri de la asigurari. Intrebarea mea este urmatoarea: daca ne intelegem acum se termina cu procesul? Pana in prezent s-a efectuat expertiza tehnica.


din ce relatati ca victima ar fi primit despagubiri de la asigurator se intelege ca procesul s-a terminat!! victima nu putea primi despagubiri de la asigurari decat in urma unei hotarari judecatoresti prin care se stabilea vinovatia dvs. .

pe de alta parte spuneti ca pana in prezent s-a efectuat expertiza tehnica intelegandu-se astfel ca procesul nu a inceput sau nu s-a terminat (expertiza putandu-se face si inaintea inceperii si in timpul procesului) !

in urma accidentului s-a deschis un dosar penal pe numele dvs. ptr vatamare din culpa.
daca va intelegeti cu victima dosarul nu va mai fi trimis de la parchet in instanta de judecata.
Ultima modificare: Joi, 21 Iunie 2012
cyan, moderator
da, exista dosar penal pentru vatamare corporala. Pana acum am fost chemata doar la politie pentru a da declaratii (daca sunt de acord cu efectuarea expertizei tehnice, etc), asadar dosarul e la biroul rutier la politie.
atunci de unde aveti cunostinta ca victima a primit despagubiri de la asigurator?
acestea nu se pot primi decat in urma finalizarii dosarului penal.
Ultima modificare: Joi, 21 Iunie 2012
cyan, moderator

Alte discuții în legătură

Urmari accident rutier AndreeaSim AndreeaSim Acum 4 luni am avut un accident intr-o intersectie in care aveam indicatorul \"cedeaza trecerea\"(viram stanga). Fiind incepatoare mi s-a oprit motorul exact ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima AndreeaSim AndreeaSim Buna ziua, Conducand autoturismul, intr-o intersectie intentionam sa virez la stanga (mentionez ca aveam indicatorul cedeaza trecerea). Fiind incepatoare, ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima monicaelena83 monicaelena83 Buna ziua.In urma cu 3 zile sotul meu a fost implicat intr-un accident cu o victima.Pe un drum national a oprit pentru a se asigura si s-a incadrat la ... (vezi toată discuția)