avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident de circulatie
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident de circulatie

In timp ce stateam la semafor pe banda 1 vrand sa virez la dreapta pe o strada laturalnica, un motociclist venind din spate tot pe banda 1 s-a speriat de mine si a cazut de pe motociclete avariind-o usor: oglinda ,stop spart.Initial a cerut sa-i dau 100 euro pe urma a cerut 50 iar eu i-am propus sa mergem la politie.
Am intrebat un politist si a zis ca sunt vinovat pentru doream sa schimb directia de mers si ca trebuia sa mergem la spital sa nu aiba contuzii ceva sau sa aiba pretentii materiale mai mari.
Intrebarea este pote sa ajunga in instanta ,repectiv la complicatii la politie mintind ca s-a lovit tare desi nu are apsolut nimic?
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 17:17, 13 Iunie 2011
Poate scoate un certificat medico-legal care sa constate contuziile si numarul de zile de ingrijiri medicale. Va puteti intelege amiabil si dupa depunerea plangerii. Retragerea plangerii impiedica raspunderea penala.
~ Conținut șters la cerere ~
Motociclistul trebuia sa opreasca in spatele autoturismului ce-l conduceati. Nu aveti nicio vina in acest accident
arturvutcovici a scris:


Depasirea se face pe partea dreapta Adica banda de circulatie nu face un viraj, fiind dreapta, permitand depasirea.Depasirea in sine se face prin partea stanga a vehiculului depasit

Prin dreapta am depasit numai in Cipru si UK !
El poate ajunge in instanta dar intrebarea este: pt ce? Din modul cum relatati dv nu aveti vreo vina. Totusi nu inteleg de ce s-a speriat de dv? Erati in mers ati efectuat vreo manevra care sa-l deruteze? S-au mai degraba apropiindu-se de masina dv a franat si atunci a cazut? La motociclete franarea nu este similara cu a masinilor si la cei cu mai putina experienta poate duce la rasturnarea motocicletei.Mai revedeti odata filmul evenimentelor. Oricum teoria politistului privind faptul ca sunteti vinovat pt ca ati vrut sa virati la dreapta este aberanta.

Alte discuții în legătură

Neacordare de prioritate A_Junior A_Junior buna ziua , in urma cu cateva zile am avut un accident cu motocicleta din cauza unei doamne care nu mi-a acordat prioritate , eu fiind pe drumul cu ... (vezi toată discuția)
Accident rutier autoturism lovit din spate de motocicleta razvantoader razvantoader Buna ziua, problema mea se prezinta sub urmatoarele aspecte. Inainte cu aprox 150 m de o trecere de pietoni ma aflam pe banda a doua de mers. Dupa ce m-am ... (vezi toată discuția)
Acuzat de vatamare corporala din culpa ElenaHategan28 ElenaHategan28 Buna ziua, Eu si sotul meu ne confruntam cu o problema pe care noi o consideram banala, dar se pare ca nu e nici pe departe asa. In seara de 23 Oct.2013, ... (vezi toată discuția)