avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... neacordare de prioritate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

neacordare de prioritate

buna ziua ,
in urma cu cateva zile am avut un accident cu motocicleta din cauza unei doamne care nu mi-a acordat prioritate , eu fiind pe drumul cu prioritate ea a iesit cu masina de pe o straduta unde avea cedeaza trecerea si in loc sa iasa pe prima banda a iesit direct pe a 2 a banda astfel taindu-mi fata si acrosandu-mi roata din fata cu roata ei spate m-a dezechilibrat si am cazut pe partea stanga . in urma cazaturii mi-am luxat cotul , glezna si mai am o contuzie la genunchi . Doamna respectiva a decarat la politie ca nu a existat nici o coliziune si refuza sa imi de-a asigurarea pt a-mi repara motocicleta . As vrea sa stiu ce se poate face si ce se poate intampla daca am sub zece zile de ingrijire sau daca am 15 zile de ingrijire. ce pot sa fac in cazurile aceestea ?
Cel mai recent răspuns: A_Junior , utilizator 11:19, 12 Iunie 2010
Dvs trebuie sa va adresati serviciului de medicina legala ptr certificatul medico-legal .
Daca zilele de ingrijiri medicale depasesc numarul de 10 , acesteia ii va fi intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa , la plangerea dvs prealabila , dar nu mai tarziu de 2 luni de la data la care ati luat cunostinta despre identitatea faptuitoarei ( care probabil este ziua accidentului ).
Ar fi bine daca ati avea si martori care au observat accidentul .
Indicata era o expertiza a vehiculului doamnei si a motocicletei dvs .
Puteti cere sa se efectueze o expertiza din care sa rezulte ca a avut loc coliziunea
Pentru a putea face plangere pentru vatamare corporala din culpa aveti nevoie de un certificat medicolegal care sa ateste ca aveti mai mult de 10 zile de ingrijiri medicale
In principiu va trebui sa clarificati circumstantele in care s-a produs incidentul, iar avand in vedere cele expuse de dumneavoastra doar o expertiza poate clarifica cele intamplate
E foarte important si ce au consemnat politisti.
Bafta
martori exista (i-am scris si in declaratia data)care au vazut cum sa intamplat,iar politia la fata locului au declarat ca femeia este vinovata pt neacordare de prioritate si iau suspendat si permisul pe 90 de zile.sa facut dosar pt cercetare penala si urmeaza expertiza.iar cu certificatul medico legal se cere dupa finalizarea expertizei
?
daca la finalizarea expertizei rezulta ca nu ar exista coliziune ce sa intampla?
dar femeia nu era obligata sa imi dea asigurarea?
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Iunie 2010
A_Junior, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De la un accident rutier la santaj. ce sa fac? Alexandrina  Iacob Alexandrina Iacob Sotul meu a avut un accident in urma cu o saptamana , conducand un logan a iesit de pe o strada secundara , in timp ce se asigura , un motociclist a intrat in ... (vezi toată discuția)
Motociclist accidententat de o masina... AngelBiker AngelBiker Buna! Acum cateva zile (Vineri 13 iunie) am fost accidentat (conduceam o motocicleta) de catre o masina care a virat stanga din sensul opus de mers fara se ... (vezi toată discuția)
Accident - lovire si alte violente si parasirea locului accidentului andreil andreil Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident rutier in care o masina nu mi-a acordat prioritate si am intrat in ea cu motocicleta. Soferul a fugit de la locul ... (vezi toată discuția)