Buna ziua. Am avut un accident rutier cu 2 luni in urma,eu si sotiia mea fiind pe motocicleta si venind de la Leu spre Gradina botanica ,pe banda a 2-a,am intrat in intersectie la Gradina Botanica ,avand verde la semafor,dar in intersectie ,un sofer venind din sensul opus si vroind sa vireze la stanga,nu a acordat prioritate,am intrat in el si am fost accidentati.soferul ,un tanar de 20 ani,cu permisul de un an vechime,a spus ca nu m-a vazut venind,desi eu nu aveam viteza si aveam si banda libera,vizibilitate,de la 50 m si am claxonat sa nu intre in mine dar nu am putut opri sau evita impactul fiindca a virat din scurt. dupa 7 zile spitalizare si peste 60 zile de concediu medical,cu plangere si declaratie la politie facute si dosare deschise la asiguratori,astept un semn de la politie pentru a merge la IML si a cere si o expertiza tehnica.................................................Intrebare,exista un termen de a ma prezenta la IML,trimis de politie? baiatul ,daca nu vrea sa plateasca,sa ne intelegem amiabil,desi are deschis incepere urmarire penala,pot obtine bani si de la el sau de la asiguratori?(mentionez ca e student ,nu are venit si masina condusa erea pe numele lui taica-su) fiindca asiguratorii i-mi dau putin pentru motocicleta la dauna totala. Si ce poate pati tanarul in urma verdictului ca vinovat?
nu exista nici un termen, in ceea ce priveste daunele acestea pot fi materiale- motocicleta, zilele de spitalizare medicamentele cumparate, analizele efectuate, cheltuieli de judecata etc. si morale pe care le apreciati dvs , acestea se vor recupra de la asiguratorul auto vinovat
in urma verdicitului- tanarul va fi condamnat printr-o sentinta la o pedeapsa neprimativa de libertate- cu suspendare (este accident- vatamare corporala din culpa, )
Pentru efectuarea expertizei tehnice este necesar ca in dosarul cauzei sa existe certificatul medico-legal eliberat de IML. Cereti politiei sa solicite in scris IML-ului sa elibereze certificatul de constatare medico-legala. Cu respectiva scrisoare va prezentati la IML si dupa o perioada de timp (variabila in functie de gradul de incarcare a persoanelor competente sa elibereze certificatul) se va elibera acest act, dar nu inainte de a fi platit.
am fost cu sotia la IML si nu ne-au primit,au zis ca trebuie venit cu trimitere de la politie,si au zis ca in termen de 30 de zile de la incident se elibereaza certificatul medico-legal,ca am venit cam tarziu dupa o luna jumate,si dupa acea data se mai fac doar expertize medico-legale,sau cam asa ceva.le-am spus ca am fost internat o saptamana si pe urma nu am putut sa ma deplasez si am asteptat sa ajunga dosarul la biroul cercetari penale.Oare nu-mi mai pot elibera certificat medico-legal acum,?desi cei de la politie au zis ca ma contacteaza ei,dar se misca foarte greu,si nu primesc raspuns.dosarul a fost plimbat de la sectorul 5 la 6 la un moment dat dintr-o eroare a lor,si au zis ca mai dureaza.incerc sa sun dar telefonic dau nu raspunde nimeni,si nu stiu decat numarul de dosar,nu si cine se ocupa de el,sau in ce stadiu se afla.
Accident de circulatie
dovici
In timp ce stateam la semafor pe banda 1 vrand sa virez la dreapta pe o strada laturalnica, un motociclist venind din spate tot pe banda 1 s-a speriat de mine ... (vezi toată discuția)