avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... La certificatul medico-legal se ia in considerare si o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

La certificatul medico-legal se ia in considerare si o a doua spitalizare?

Am fost implicat recent intr-un accident de masina in care am fost considerat vinovat pentru ca nu m-am asigurat cand am schimbat banda. Dupa intrarea pe banda 2 (toate cele 4 roti pe banda) am fost acrosat de o motocicleta care circula cu viteza pentru ca voia sa forteze culoarea galbena a semaforului (eu eram aproape oprit). Pe motocicleta se aflau un barbat si sotia acestuia; el nu a avut nimic, dar sotia a fost internata 5 zile in spital pentru ca a avut cateva coaste rupte. Initial, am luat in considerare varianta achitarii unei sume in valoare de 10000 lei ca sa nu se ajunga la plangere penala, dar din discutiile ulterioare cu sotul victimei, am inteles ca dansul vrea si banii de la mine, si proces civil cu asiguratorul pentru alti bani. Dupa ce m-am consultat cu cativa avocati, acestia mi-au recomandat sa las lucrurile sa curga de la sine, sa nu ii dau niciun ban si sa rezolvam problema fie amiabil cu asiguratorul, fie printr-un proces. Dupa ce i-am transmis si lui faptul ca nu sunt dispus sa ii ofer suma pretinsa, acesta m-a amenintat cu faptul ca isi reinterneaza sotia si va strange mai mult de 5 zile de spitailzare si se va asigura ca va avea pe certificatul medico-legal mai mult de 90 zile in asa fel incat fapta mea sa devina infractiune. Intrebarea mea este daca e posibil ca dansul sa poata sa isi interneze sotia pentru acelasi incident in alta parte (in alt spital, alta localitate, pentru ca ei nu sunt din localitatea in care s-a produs accidentul). Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: user4321 , utilizator 11:46, 1 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În cazul în care apar date medicale noi, complicatii sau sechele in legatura cu accidentul suferit actele medico-legale se pot completa sau modifica.
Cate zile de ingrijiri medicale are retinute in CML?
Ultima modificare: Vineri, 1 Septembrie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Certificatul medico-legal nu a fost inca solicitat/eliberat. Ieri a iesit din spital si a mers in localitatea de domiciliu, cel putin din ce stiu eu... La externarea din spital i s-au recomandat 3 saptamani de repaos (nu total, doar sa nu ridice greutati, sau chestii de genul).
Ultima modificare: Vineri, 1 Septembrie 2017
user4321, utilizator
Daca nu exista CML nu prea avem ce sa discutam, sa si-l scoata si dupa o sa stiti ce aveti de facut.
Sunt constient ca nu pot sa stiu nimic inainte de a afla numarul de zile de ingrijiri medicale de pe certificatul medico-legal, incercam doar sa aflu daca se mai poate re-interna in scopul de a obtine un numar mai mare de zile pe certificat. Din cate zice dansul, asta e motivul pentru care o interneaza din nou pe sotie, doar pentru a mari numarul de zile de spitalizare, nu pentru ca doamna ar avea altceva, Primul raspuns al dvs este destul de clar:
În cazul în care apar date medicale noi, complicatii sau sechele in legatura cu accidentul suferit actele medico-legale se pot completa sau modifica.

Dar in situatia in care certificatul nu este eliberat inca, se mai poate interna in continuare pentru aceeasi afectiune daca medicii au externat-o deja din spital (probabil in urma unor analize, investigatii, au ajuns la concluzia ca poate fi externata)? Din auzite, in situatia curenta, nu ar avea niciun motiv sa ia mai mult de 60 zile pe CML, dar ce se intampla daca o re-interneaza?
Nu faceti confuzie intre zilele de ingrijiri medicale si zilele de spitalizare. Zilele de ingrijiri medicale au relevanta penala in ceea ce priveste incadrarea juridica a faptei.
Spre exemplu in cazul unei agresiuni victima are nevoie de 5-7 zile de ingrijiri medicale si nu a stat nicio zi in spital. Zilele de ingrijiri medicale reprezinta perioadă necesară pentru vindecarea leziunii respective.
Este posibil de ex. ca victima sa stea 10 zile spitalizata si sa aiba 100 zile de ingrijiri medicale.
Exemplele pot continua...
In orice caz, trebuie sa stiti ca CML are valoarea unui raport de constatare si poate fi contestat.

Alte discuții în legătură

Procedura ranit in accident de circulatie zackyty11 zackyty11 Sora mea a fost accidentata pe trecerea de pietoni. Care este procedura legala impotriva soferului care nu a dat prioritate, vina recunoscuta de el, si ce ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni neftali neftali Bună ziua! Vă rog să mă ajutati cu niste raspunsuri! Multumesc! 1) M-a lovit o mașină pe trecerea de pietoni.Soferul implicat m-a dus la spital. În ... (vezi toată discuția)
Accident auto Ana balica Ana balica Buna ziua, aș dori o lămurire dacă se poate cu privire la următoarea situație: am fost victima unui accident cu motocicleta, mai exact nu mi s-a acordat ... (vezi toată discuția)