avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto

Buna ziua, aș dori o lămurire dacă se poate cu privire la următoarea situație: am fost victima unui accident cu motocicleta, mai exact nu mi s-a acordat prioritate, in urma căruia m-am ales cu o fractură de femur operată cu tijă intramedulară.Am avut 120 zile de concediu medical fiind trimis in comisie, iar medicul legist mi-a eliberat după 5 luni certificatul Medico legal cu 70-75 zile de îngrijiri medicale. Precizez ca am depus toate documentele medicale și radiografiile care arată ca fractura nu este vindecata. Intrebarea mea este dacă acest certificat este “ legal” sau nu, având in vedere că mi-a fost eliberat doar după ce am “amenințat” cu aducerea la cunoștința a Managerului de spital despre situația că pur și simplu nu aveau timp sa îl redacteze pentru că au și alți pacienți și sunt foarte Ocupați. Aștept cu interes răspuns, mulțumesc!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este curios ca vi s-a acordat de catre medicul legist numai 70 - 75 zile de ingrijiri medicale [n conditiile in care ati avut 120 zile de spitalizare. Solicitati revizuirea certificatului medico-legal.
Poate pentru ca peste 90 de zile de concediu iml se incadreaza fapta la penal*...
Celalalt sofer a incercat impacarea cu dvs.?
Cum spunea si domnul mai sus, contestati acest concediu...
Am avut 120 zile de concediu medical, zile de spitalizare doar 14 ,restul imobilizare la pat acasă , și abia după 3 luni de la accident am avut de făcut kinetoterapie. Iar referitor la revizuirea certificatului așa cu mi-ați recomandat, unde as putea sa fac? La același medic?? Mulțumesc!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
La serviciul de medicina legala care a emis certificatul initial.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Certificatul medico-legal are valoarea unui raport de constatare.
Aveti dreptul sa contestati concluziile CML si sa solicitati organului judiciar efectuarea unei expertize.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de masina soldat cu vatamare corporala lastrovi lastrovi Buna ziua! In cazul unui accident de masina cu vatamare corporala ( ruptura de femur, operatie, 2 tije introduse in picior), pentru dosarul intocmit ... (vezi toată discuția)
La certificatul medico-legal se ia in considerare si o a doua spitalizare? user4321 user4321 Am fost implicat recent intr-un accident de masina in care am fost considerat vinovat pentru ca nu m-am asigurat cand am schimbat banda. Dupa intrarea pe banda ... (vezi toată discuția)
Procedura ranit in accident de circulatie zackyty11 zackyty11 Sora mea a fost accidentata pe trecerea de pietoni. Care este procedura legala impotriva soferului care nu a dat prioritate, vina recunoscuta de el, si ce ... (vezi toată discuția)