avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident de masina soldat cu vatamare corporala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident de masina soldat cu vatamare corporala

Buna ziua!

In cazul unui accident de masina cu vatamare corporala ( ruptura de femur, operatie, 2 tije introduse in picior), pentru dosarul intocmit soferului in cauza, se vor lua in calcul numai zilele de spitalizare sau si cele de stat acasa? Se va tine cont ca victima, dupa o luna, nu poate inca sa-si foloseasca piciorul, nici macar sa-si indoaie genunchiul.
Trebuie facuta dovada scrisa de la medicul care l-a operat, pentru toata perioada de recuperare?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 17:40, 28 Noiembrie 2011
In speta,este valabil doar certificatul medicului legist de la Serviciul Medicinei Legale,prin care se atesta nr.de zile de ingrijiri medicale.Acesta poate fi prelungit,dupa ce medicul legist isi va da acordul in acest sens.
Numarul de zile de ingrijiri medicale se stabileste prin certificat
medico-legal, raport de constatare medico-legal
sau expertiza medico-legala, dupa caz.
Se iau in calcul si zilele de recuperare daca acestea sunt consemnate intr-un certificat medico-legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto Ana balica Ana balica Buna ziua, aș dori o lămurire dacă se poate cu privire la următoarea situație: am fost victima unui accident cu motocicleta, mai exact nu mi s-a acordat ... (vezi toată discuția)
Accident rutier vadicomet vadicomet Drum public,manevra autoturism cu spatele,pieton traverseaza prin loc nepermis,l-am atins,a cazut(77 ani),fractura femur,operat,se simte bine,probabil 10-15 ... (vezi toată discuția)
Vatamare din culpa istudcpr2000 istudcpr2000 Buna ziua.As dori sa va intreb daca am accidentat pe cineva si a avut piciorul rupt si va mai necesita o operatie de extragere a tijelor peste un an zilele ... (vezi toată discuția)