avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier

Drum public,manevra autoturism cu spatele,pieton traverseaza prin loc nepermis,l-am atins,a cazut(77 ani),fractura femur,operat,se simte bine,probabil 10-15 zile spitalizare.Conform legislatiei,cite zile de ingrijiri medicale poate primi pacientul? Am uitat sa precizez ca persoana accidentata este medic(probabil ortoped),deci nu se pune problema ingrijirii medicale.Vreau sa-mi spuna cineva de specialitate daca pacientul poate avea vreo influienta asupra medicului legist la stabilirea nr. de zile de ingrijiri medicale? Cred ca pacientul(fiind si fost angajat al unitatii unde este internat)vrea sa ma ajute.Deci, poate avea vreo influienta pozitiva ,sau sunt norme stricte dupa care se intocmeste un certificat medico-legal ???
Ultima modificare: Duminică, 23 Mai 2010
vadicomet, utilizator
Cel mai recent răspuns: Victor Tindeche , Expert judiciar 23:29, 23 Mai 2010
Zilele de ingrijiri medicale se acorda in conformitate cu dispozitiile in vigoare ,dar,in raport de prejudiciile cauzate de evenimentul rutier,de varsta si particularitatile medicale ale partii vatamate
In cazul mentionat,avand in vedere varsta inaintata,starea post operatorie poate avea evolutie variabila,conditionata de factori independenti de vointa victimei
Recuperarea la aceasta varsta de realizeaza intr-o perioada de timp apreciabil mai mare si nu in totalitate.
Nu exista in legislatie reglementari asupra numarului de ingrijiri medicale post operatorii fata de o operatie, ele pot fi acordate functie de evolutia starii pacientului.
Cred ca faceti un test sa vedeti daca stam bine cu memoria, intrucat tot scrieti acelasi mesaj de cate ori doriti, Variatiuni pe aceeasi tema...un avocat de acolo v-ar fi de mare ajutor.:)


"Lamurire!!
am provocat un accident soldat cu victime din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de trafic!una din victime s-a ales cu piciorul rupt(14 zile de spitalizare),cealalta nu a patit nimic.am fost sfatuit sa ma inteleg cu acestea si sa fac declaratii notariale,ceea ce am si facut, si pe care le-a dus si la politie.
victima cu piciorul rupt si-a scos un certificat de la IML cu 60 de zile ingrijirii medicale,iar acum mai pretinde o suma de bani pt a nu face plangere penala, pretinzand ca nu doreste de la mine suma, ci de la asigurator.
eu fiind functionar public incerc sa scap de aceasta plangere penala.mai are dreptul sa faca plangere de vreme ce in declaratia notariala este stipulat printre altele ca nu va face nicio actiune civila sau penala impotriva mea?sau actiunea penala o desfasoara parchetul?
ce am de facut?si ce sanctiuni risc?


va multumesc!"

vi se pare cunoscut acest mesaj??#-o
Ultima modificare: Duminică, 23 Mai 2010
Doinita Stingaciu, Avocat
fractura de femur... varsta 77 ani, probabil se lasa cu tija metalica si eventual proteza de cap sau col femural dupa caz ( ceea ce inseamna cam 90 de zile ingrijiri medicale) iar daca victima sta mult pe spate si nu primeste ingrijiri cel mai probabil face pneumonie si urmeaza decesul si se schimba incadrarea juridica din vatamare in ucidere din culpa. Daca zilele de ingrijiri medicale sunt sub 60 poate interveni impacarea si se inchide dosaril daca se depaseste 60 de zile sau survine decesul atunci se incepe urmarirea penala fara a fi nevoie de plangere prealabila chiar daca exista acte in care s-a ajuns la impacare.
Consecinte: se pare ca este vorba de o culpa comuna, daca partea penala se pune in miscare urmeaza amenda, anularea permisului iar daunele morale si materiale se suporta de asigurator prin polita RCA.
Victor-T a scris:

fractura de femur... varsta 77 ani, probabil se lasa cu tija metalica si eventual proteza de cap sau col femural dupa caz ( ceea ce inseamna cam 90 de zile ingrijiri medicale) iar daca victima sta mult pe spate si nu primeste ingrijiri cel mai probabil face pneumonie si urmeaza decesul si se schimba incadrarea juridica din vatamare in ucidere din culpa.


Sumbra posibilitate,dar reala
Pana la deces ,care la varsta mentionata poate apare datorita afectiunilor intercurente/ conexe,pot apare escare,care netratate pot agrava starea de sanatate si slabirea organismului ,care la varsta mentionata, detine metabolism net incetinit

Alte discuții în legătură

Plangere penala aurelia56 aurelia56 Sotul meu este parte vatamata in urma unui accident rutier. Are 20 de zile de spitalizare: fractura de femur (tija), fracturi ambele oase mana dreapta ... (vezi toată discuția)
Accident-vatamare corporala ely86 ely86 In urma cu o saptamana am provocat un accident de circulatie in urma caruia victima a suferit o fractura de femur stang si fractura incheietura mana ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala ramonel ramonel cate zile de ingrijiri medicale se pot da pentru diagnosticul urmator: -Fractura incompleta corp sternal, s-a efectuat examen radiologic -TCC acut ... (vezi toată discuția)