Sotul meu este parte vatamata in urma unui accident rutier. Are 20 de zile de spitalizare: fractura de femur (tija), fracturi ambele oase mana dreapta (placute), fractura mana dreapta (placuta). Are deja 6 saptamani concediu medical acordat, 24 de zile de la accident.
As vrea sa depun plangere penala. In modelul de plangere penala pe care il am am nevoie de date din certificatul IML. Am fost la politie si dosarul nu s-a intors de la parchet cu numar unic. Un politist mi-a spus ca intai trebuie sa depun o plangere si apoi mi se da adresa catre IML Cum ar trebui sa procedez ?
Trebuie facuta plangere si semnata de sotul dvs, nu de dvs.
Certificatul medico-legal se poate depune si dupa.
Atentie - termenul pentru formularea plangerii este de 60 de zile
si trebuie sa fiti atenta sa nu-l depasiti.
Daca are fractura de femur nr de ingrijiri medicale va fi mult mai mare.
Cu actele medicale, bilet de iesire din spital mergeti
la nedicul legist si acesta va va elibera certificat medico-legal.
sfatul meu este sa va angajati un avocat din orasul dvs, ca nu se compara o plangere facuta de dvs cu o plangerefacuta de un avocat.
aveti grija sa nu treaca termenul de 2 luni al plangerii prealabile.
depuneti-o oricum, pana nu trece termenul, apoi depuneti pe rand probele in sustinereaei, pe masura ce faceti rost de ele.
Termenul de depunerea plangerii este de 2 luni de la data cand cunoasteti numele autorului accidentului.
Asteptati sa vina dosarul de la numarul unic dupa care formulati palangere si cu acea ocazie veti primii si o trimitere catre INMl Bucuresti pentru examinarea medico-legala.
Nu intrati in panica obiectivul principal este refacerea sanatatii .
Primul pas, trebuie facuta plagerea , au trecut deja , cum spuneti.. 6 saptamani. Este bine sa angajati un avocat inca de la inceput, el va formula plangerea pentru sotul dvs. Stie ce are de facut,in mod sigur. Actele de la IML se vor depune ulterior, este vreme.
Accident cu victime
ITD
buna ziua,
va rog sa ma lamuriti in cateva chestiuni:
1. exista o limita de timp (nr. de zile) dupa accident, pana la care se poate cere certificatul ... (vezi toată discuția)