avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier

Drum public,manevra autoturism cu spatele,pieton traverseaza prin loc nepermis,l-am atins,a cazut(77 ani),fractura femur,operat,se simte bine,probabil 10-15 zile spitalizare.Conform legislatiei,cite zile de ingrijiri medicale poate primi pacientul? Am uitat sa precizez ca persoana accidentata este medic(probabil ortoped),deci nu se pune problema ingrijirii medicale.Vreau sa-mi spuna cineva de specialitate daca pacientul poate avea vreo influienta asupra medicului legist la stabilirea nr. de zile de ingrijiri medicale? Cred ca pacientul(fiind si fost angajat al unitatii unde este internat)vrea sa ma ajute.Deci, poate avea vreo influienta pozitiva ,sau sunt norme stricte dupa care se intocmeste un certificat medico-legal ???
Ultima modificare: Duminică, 23 Mai 2010
vadicomet, utilizator
Cel mai recent răspuns: Victor Tindeche , Expert judiciar 23:29, 23 Mai 2010
Va rog sa verificati enuntul,am revenit cu o noua intrebare.Va multumesc !
Mi se pare corect,cinstit si profesionist ca raspunsul sa vi-l dea un medic legist,iar pe de alta parte ,fara a cunoaste continutul actelor medicale ale victimei,diagnosticul ,medicatia ar fi aproape imposibil si pentru acesta sa va dea un raspuns pertinent.
Pe de alta parte,supozitiile dvs,panala proba contrara,nu raman decat supozitii
Ultima modificare: Duminică, 23 Mai 2010
Radu Gabrian, Mediator
vadicomet a scris:

Va rog sa verificati enuntul,am revenit cu o noua intrebare.Va multumesc !


Nu conteaza bunavointza medicului sau a pacienttului. Pt fiecare diagnostic este prevazut un barem, in plus la expertiza medico-legala pe langa actele medicale (foaie de observatie, bilet de iesire, radiografii etc.) medicul legist consulta pacientul pentru a aprecia gradul de recuperare sau de invaliditate sau daca persoana va ramane cu limitari in miscari sau sechele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala aurelia56 aurelia56 Sotul meu este parte vatamata in urma unui accident rutier. Are 20 de zile de spitalizare: fractura de femur (tija), fracturi ambele oase mana dreapta ... (vezi toată discuția)
Accident-vatamare corporala ely86 ely86 In urma cu o saptamana am provocat un accident de circulatie in urma caruia victima a suferit o fractura de femur stang si fractura incheietura mana ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala ramonel ramonel cate zile de ingrijiri medicale se pot da pentru diagnosticul urmator: -Fractura incompleta corp sternal, s-a efectuat examen radiologic -TCC acut ... (vezi toată discuția)