avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vatamare corporala

cate zile de ingrijiri medicale se pot da pentru diagnosticul urmator:
-Fractura incompleta corp sternal, s-a efectuat examen radiologic
-TCC acut inchis(afirmativ agresiune). sub cefalee frontala stg, ameteli. Obiectiv-fara semen de leziune SNC in focar in momentul examinarii.
Mentionez ca am primit cca 18 zile de ingrijiri medicale in cazul unei evolutii favorabile. Este corecta evaluarea? sau merg mai departe la Mina Minovici?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ramonel , utilizator 09:44, 25 Iunie 2008
In functie de evolutia vindecarii medicul legist poate mari numarul de zile de ingrijiri medicale. Este putin probabil ca numarul acestor zile sa depaseasca 60 pentru a putea incadra fapta la vatamare corporala grava.
multumesc pentru raspuns.nu ma gandeam atat de departe, pana la 60 zile. dar macar un 20...ma interesa mai mult sa stiu daca este o evaluare corecta.
Din experienta practica dupa diagnosticul care a fost prezentat,tot 18-20 zile de ingrijiri medicale va estimam.Aveti posibilitatea sa cereti o reevaluare a diagnosticului si a nr.de zile de ingrijiri medicale la Comisia de expertiza Centrala din cadrul INML-Mina Minovici,dar tot din experienta practica va spun,nr.de zile va ramane neschimbat.Deasemenea ,in functie de evolutia defavorabila insanatosirii,ca urmare a unor internarii ulterioare ale dvs,care au legatura cu diagnosticul,nr.de zile de ingrijiri medicale vi se poate mari.Insa nu va doresc complicatii ,este mai bine sa fiti sanatos.
:P greu de zis, un diabetic de exemplu se vindeca mai greu
Buna ziua!
Evaluarea o poate face numai medicul legist.
Spre exemplu, un TCC deschis poate primi si 10 zile de ingrijiri medicale, dar si 40, in functie de profunzimea ranii.
Nu denumirea traumatismului conduce la stabilirea numarului de ingrijiri medicale, ci gravitatea acestuia.
Cu stima,
av. Silviu Serban

Alte discuții în legătură

Contestarea unui certificat medico legal abcdefgh2013 abcdefgh2013 O persoana care a scos un certificat medico legal cu urmatoarele consemnari de la medicul legist :din fisa de asistenta med in UPU reiese ... (vezi toată discuția)
Medicina legala Nicu I. Nicu I. Cum se poate contesta un raport medico-legal, avand in vedere faptul ca medicul legist desi avea in fata toate actele medicale, in care se preciza perioada de ... (vezi toată discuția)
Acordare certificat medico- legal vvaassiillee vvaassiillee Neacordare de prioritate in intersectie, accident cu vatamari corporale(lovire la cap). Victima merge la spital acuzand dureri la cap, investigatii la urgente, ... (vezi toată discuția)