Neacordare de prioritate in intersectie, accident cu vatamari corporale(lovire la cap). Victima merge la spital acuzand dureri la cap, investigatii la urgente, pleaca acasa in aceeasi zi.Are certificat medicolegal, in jur de 30 zile.Problema care o pun este: se poate elibera acesta de la sectia primiri urgente?Sau se poate duce la un medic legist care sa ii acorde pe o anumita perioada?(banuiesc ceva tratamente). Poate victima sa ceara un numar mare de zile?Ce sanse are in instanta?
Certificatul medico-legal se elibereaza numai de catre institutii specializate (cele de medicina legala). Victima nu poate cere un anumit nr de ingrijiri deoarece acestea se dau in urma unei expertize serioase facute de medicul legist.
Cat despre sansele in instanta, depinde ce vreti sa obtineti, daca vreti doar despagubiri mergeti direct in instanta civila, daca vreti si tragerea la raspundere penala a faptuitorului atunci depuneti plangere la politie in termen de 2 luni de la cunoasterea faptuitorului si atasati certificatul medico-legal. In functie de nr de ingrijiri medicale inscrise in acel certificat se face si incadrarea juridica.
Fapta reprezinta infractiune numai daca ingrijirile medicale depasesc 10 zile.
daca nu a stat in spital deloc este destul de ciudat cum au dat 30 de zile de la medico-legal. eu am fost lovita cu ciocanul in cap de un vecin, am stat in spital 4 zile, si de la medico-legal mi-au dat 5- 6 zile. cred ca e in functie si de ce scrie pe biletul de iesire din spital, si in functie de analize(RMN).
Zilele de îngrijiri medicale nu trebuie să fie egale cu cele de spitalizare. Spitalizarea poate fi de scurtă durată sau chiar să nu fie necesară, însă zilele de recuperare, tratamentul, chiar ambulatoriu, se ia în considerare ca fiind zile de îngrijiri medicale.
ulterior am avut si o internare de 2 saptamani intr-o sectie de psihiatrie cu diagnosticul: "reactie acuta la stres", care insa nu a fost luata in considerare de catre IML. Se poate contesta expertiza facuta de catre IML?