avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... concediu medicolegal
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

concediu medicolegal

La cat timp de la agresiune sunt obligat sa obtin acest concediu,tinand cont ca unele
leziuni se vindeca.
Unde este stipulat.
Stefan
Cel mai recent răspuns: m.belu , utilizator 00:50, 10 August 2010
In cat mai scurt timp pentru a nu se vindeca de tot leziunile. Medicul legist apreciaza dupa niste norme medicale de cat timp ar fi nevoie pentru vindecarea leziunilor dar trebuie sa examineze totusi ceva.
Tocmai,pt ca se vindeca,va trebui sa mergeti in cel mai scurt timp la medicul legist.
jenucu a scris:

La cat timp de la agresiune sunt obligat sa obtin acest concediu,tinand cont ca unele
leziuni se vindeca.
Unde este stipulat.
Stefan


Stimate domn Stefan,

Nu exista concediu medico- legal!

Dv. in calitate de victima fie puteti sa faceti plangere penala impotriva persoanei care v- a agresat si sa solicitati organului judiciar sa dispuna examinarea de catre catre Serviciul Medico- legal( ori Institutul National de Medicina Legala) a leziunilor suferite, fie, din proprie initiativa, va prezentati la Sv. Medico- Legal( ori INML) pentru examinare, fie va prezentati la Camera de garda a celui mai apropiat spital pentru acordare ingrijiri medicale( asta trebuia sa o faceti imediat dupa agresiune), ori va internati, daca este necesar, pentru ingrijirea leziunilor si apoi, cu foaia de observatie clinica, va prezentati la medicul legist.

Medicul legist emite un certificat de constatare medico- legala, in care se mentioneaza numarul de zile de ingrijiri medicale necesare vindecarii, nicidecum concediu medico- legal!

Nu este prevazut in nici un text de lege termenul in care dv trebuie sa va prezentati la medicul legist! O faceti in cel mai scurt timp, daca doriti ca examinarea sa reflecte gravitatea reala a vatamarii suferite!

Este prevazut doar termenul de doua luni din ziua in care ati stiut cine este faptuitorul, pentru a depune plangere penala prealabila, conform. prevederilor art.284 Cod de procedura penala.:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medicina legala Nicu I. Nicu I. Cum se poate contesta un raport medico-legal, avand in vedere faptul ca medicul legist desi avea in fata toate actele medicale, in care se preciza perioada de ... (vezi toată discuția)
Certificat medico-legal jifcupetrisor jifcupetrisor am fost victima unei agresiuni si doresc sa stiu cum pot obtine un certificat medico legal.precizez ca sunt din provincie (vezi toată discuția)
Certificatul medico-legal, zile de ingrijiri medicale goghi goghi Buna ziua! Ajutati-ma va rog la urmatoarea problema. Am fost batut pe strada de catre un sofer care circula pe trotuar si m-a atins pe picior cu masina, ... (vezi toată discuția)