avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vatamare din culpa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vatamare din culpa

Buna ziua.As dori sa va intreb daca am accidentat pe cineva si a avut piciorul rupt si va mai necesita o operatie de extragere a tijelor peste un an zilele acelea de spitalizare se vor trece ca fiind zile de ingrijiri medicale?Mentionez ca la prima operatie a primit 45-50 zile.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 10:38, 4 Aprilie 2009
Acele zile , de peste un an nu vor fi considerate zile de ingrijiri medicale.
Va multumesc.
Cata vreme acestea sunt necesare rezolvarii unei probleme medicale rezultate din accident,sunt de parere ca da.
Depinde ce anume va intereseaza mai exact.Daca a existat un proces in urma caruia ati platit daune si partea vatamata nu si-a extins pretentiile si cu privire la cheltuielile viitoare,atunci,atat a fost.
Zilele de ingrijiri medicale se constata de catre medicul legist in cazul unor sesizari ale politiei, insa zilele respective pot fi considerate ca zile de ingrijiri medicale si fara a sta interat in spital.Este de ajuns sa se constate nevoia partii vatamate de a necesita ingrijiri medicale si in afara spitalizarii (ambulatoriu), insa numai cu acordul medicului expert.
In mod cert , numarul de ingrijiri medicale va fi mai mare de 60.In acest caz, actiunea penala nu mai este pusa in miscare printr-o plangere penala prealabila a persoanei vatamate , ca act de sesizare , ci este pusa in miscare din oficiu.

Ele trebuie mentionate , insa , in certificatul medico-legal .Si scoaterea tijelor este tot rezultatul vatamarii efectiv cauzate (practic au loc 2 operatii)

Alte discuții în legătură

Accident de masina soldat cu vatamare corporala lastrovi lastrovi Buna ziua! In cazul unui accident de masina cu vatamare corporala ( ruptura de femur, operatie, 2 tije introduse in picior), pentru dosarul intocmit ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu vatamare corporala-ce pot eu sa fac? barbu_ady barbu_ady buna ziua ma numesc bardu adrian acum o saptamana logodnica mea a fost lovita de o masina pe trecerea de pietoni.vina apartine in totalitate soferului.ea este ... (vezi toată discuția)
Proces in caz de accident rutier cu victima stroescu fabian stroescu fabian am accidentat pe trecere de pietoni. victima nu a dat inca declaratie la politie. au trecut 1 luna si 1 saptamana de la accident. cand incepe urmarirea penala? ... (vezi toată discuția)