avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vatamare din culpa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vatamare din culpa

Buna ziua.As dori sa va intreb daca am accidentat pe cineva si a avut piciorul rupt si va mai necesita o operatie de extragere a tijelor peste un an zilele acelea de spitalizare se vor trece ca fiind zile de ingrijiri medicale?Mentionez ca la prima operatie a primit 45-50 zile.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 10:38, 4 Aprilie 2009
Deci in acest caz nu mai poate fi vorba de intelegere intre parti,nu mai am altceva de facut decit sa astept inceperea procesului.Ce sanse sint sa primesc inchisoare cu executare?
Nu prea se dau cu executare.
Partile se pot impaca si in cazul in care actiunea penala a fost pusa in miscare din oficiu si atunci este inlaturata raspunderea penala.Va rog sa ma corectati daca gresesc.
E ceva p-acolo dar nu prea:

Daca intr-o cauza in care s-au facut acte de cercetare penala se considera ulterior ca fapta urmeaza a primi o incadrare juridica pentru care este necesara plangerea prealabila, organul de cercetare penala cheama partea vatamata si o intreaba daca intelege sa faca plangere. In caz afirmativ, organul de cercetare penala, dupa caz, continua cercetarea sau trimite dosarul instantei competente. In caz contrar, transmite actele procurorului in vederea incetarii urmaririi penale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de masina soldat cu vatamare corporala lastrovi lastrovi Buna ziua! In cazul unui accident de masina cu vatamare corporala ( ruptura de femur, operatie, 2 tije introduse in picior), pentru dosarul intocmit ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu vatamare corporala-ce pot eu sa fac? barbu_ady barbu_ady buna ziua ma numesc bardu adrian acum o saptamana logodnica mea a fost lovita de o masina pe trecerea de pietoni.vina apartine in totalitate soferului.ea este ... (vezi toată discuția)
Proces in caz de accident rutier cu victima stroescu fabian stroescu fabian am accidentat pe trecere de pietoni. victima nu a dat inca declaratie la politie. au trecut 1 luna si 1 saptamana de la accident. cand incepe urmarirea penala? ... (vezi toată discuția)