avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Activitate lucir

Activitate lucir

Multumesc pentru raspuns, ....as ridica problema in adunarea generala a proprietarilor .... daca s-ar tine....alta problema la asociatia mea....oricum multumesc pentru mesaj.
Sunt nemultit de modul de plata al caldurii primite in apartament bazat pe niste "chestii" - repartitoare (....ce nume !!?) care nu imi inspira corectitudine.
Ca "fapt" - platesc dublu fata de o cunostinta care are acelasi tip de apartament intr-un bloc fara repartitoare, primind caldura la "maxim" permanent (si eu tin robinetele deschise la maxim....vreau caldura....dar de ce sa platesc dublu?).
Am auzit ca valorile indicate de ele pot fi masluite (cred ca se gasesc "sfaturi utile" pe net, la cunoscuti, cred ca instrumentele alea pot fi scoase o perioada de pe calorifer ....etc) si nu e corect ca eu sa platesc pentru "smecheria" unor vecini "isteti". Intrebind administratorul, mi-a spus ca pot sa renunt sa-l folosesc, dar plata mea evident se va baza pe caldura primita de la furnizor minus caldura "presupus consumata" de "repartirozati" (deci tot bazat pe acest sistem) - si suma va fi mai mare - cum dealtfel niste vecini platesc.
Daca as cere vecinilor sa se renunte la sistem - probabil 80% nu ar accepta - fie ca unii (majoritatea cred - corecti) isi mai inchid din robinete pt. a plati mai putin, fie ca (probabil exista si asa ceva) n-ar mai putea "fura" caldura.
Nu pot decat sa sper ca va veni ziua cand astfel de modalitati de calcul vor fi neacceptate, poate declarate ilegale...sper.
Nu am nimic cu cei care vor sa economiseasca prin limitarea caldurii primite, dar asta cred ca trebuie realizata printr-un sistem corect, care sa nu dea ocazia la masluiri....nu stiu ce sistem ar putea fi .... dar chestia cu "repartitoarele" e incorecta si penibila.

A putut cineva sa obtina o astfel de decizie (a nu se calcula caldura pe acest sistem) ?.... bazata poate pe incorectitudinea sistemului "repartitoarelor"?
Conform legii 230/2007 (cred ca e cea in vigoare cu privire la asociatiile de proprietari) trebuie sa se convoace (de catre presedintele sau comitetul executiv al asociatiei) o adunare generala a proprietarilor membri ai asociatiei. Acest lucru nu se intampla de ani de zile in asociatia din care fac parte, si cred ca sunt multe lucruri de clarificat intre proprietari.
As dori sa stiu cum pot genera convocarea unei astfel de sedinte, "simpla" cerere verbala catre conducerea asociatiei nu a dat rezultate.