avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum pot cere o sedinta (adunare generala) a asociatiei ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum pot cere o sedinta (adunare generala) a asociatiei de proprietari?

Conform legii 230/2007 (cred ca e cea in vigoare cu privire la asociatiile de proprietari) trebuie sa se convoace (de catre presedintele sau comitetul executiv al asociatiei) o adunare generala a proprietarilor membri ai asociatiei. Acest lucru nu se intampla de ani de zile in asociatia din care fac parte, si cred ca sunt multe lucruri de clarificat intre proprietari.
As dori sa stiu cum pot genera convocarea unei astfel de sedinte, "simpla" cerere verbala catre conducerea asociatiei nu a dat rezultate.
Cel mai recent răspuns: goe_07 , utilizator 19:34, 22 Aprilie 2011
Exista mai multe variante pentru convocarea adunare generala
1-creati un grup de initiativa format din mai multi proprietari,redactati tabel nominal convocator al adunarii generale .
2-de regula conform art 23 (3) din L nr 230/2007 adunarea generala se convoaca de catre presedintele asociatiei sau de catre comitetul executiv
Conform art 23 (4) din lege
Pentru situatii speciala sau de maxima urgenta,
adunarile generale extraordinare ale asociatiei pot fi convocate oricand de catre comitetul executiv sau de catre cel putin 20% din numarul proprietarilor membrii ai asociatiei de proprietari

3-Daca intampinati dezinteres,refuz, aveti dreptul sa sesizati si sa solicitati implicarea serviciului specializat din primarie,care penntru motive intemeiate ,
poate dispune masura convocarii de adunare generala
Ultima modificare: Vineri, 22 Aprilie 2011
goe_07, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adunarea generala poate fi convocata de locatarii unui bloc ? Ruxandra15 Ruxandra15 Buna Ziua, As dori sa-mi spuneti daca articolul nr.14 din cadrul Hotararii de Guvern 1588/2007,de aplicare a Legii 230/2007 ,privind ... (vezi toată discuția)
Adunare generala extraordinara Bogdan_86 Bogdan_86 Buna ziua, In ce conditii si care este procedura convocarii unei adunari generale extraordinare? Noua lege nu face niciun fel de menţiune cu privire la ... (vezi toată discuția)
Hotararile adunarii reconvocate dalamiros dalamiros cu respect as vrea sa va cer sfatul in urmatoarea situatie. fac parte din comitetul executiv al unei asociatii de proprietari. in urma cu doua luni ... (vezi toată discuția)