avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Activitate catalinjkd

Activitate catalinjkd

Răspuns la discuția Despagubire RCA
Deja mai bine de 1 an jumate si se apropie al treilea termen. Euroins nu a prezentat niciun act pana acum. Am trimit mail politiei si mi-au spus ca PV e intocmit corect. Va tin la curent.
I-am dat in judecata pentru ca macar nu s-au prezentat la conciliere.
Acum astept termenul la proces.
Inca ceva: am depus o sesizare catre CSA impotriva acestei firma si m-a sunat un domn de la CSA ca ma invita la o intalnire la care nu am avut timp sa ma duc.
Multumesc pentru raspunsuri dar astfel de firme nu ar trebui sa existe.
Astazi am depus cererea de despagubire si devizul de la service si le-am trimis instiintare ca ii voi actiona in judecata daca nu-mi platesc intreaga suma.
Intr-adevar nu am mari sperante din parte CSA.
La masina nu aveam Casco din pacate.
Multumesc pentru raspuns.

Totusi am cateva nelamuriri: pot depunde cererea de despagubire si devizul (care contine si elementele reparate in fata masinii) la Euroins? Cum pot sa le aduc la cunostinta ca eu nu sunt de acord cu plata partiala (prin conciliere se poate)?
Buna seara,

Nu credeam ca exista o astfel de societate dar...
Pe scurt: pe 04.04.2011 am fost implicat intr-un accident in lant, fara sa fiu vinovat: pe bd. Preciziei, sector 6 un domn vroia sa faca la stanga si ceda prioritatea celor din fata; dupa el era un taxi si apoi eu - am pus frana si m-am oprit dupa ei. La putin timp dupa ce am oprit o domnisoara neatenta (asigurata RCA Euroins) a intrat in spatele meu, din impact m-a proiectat in cel din fata si apoi in bordura din dreapta iar cel din fata a intrat si el la randul lui in cel din fata sa.
Am mers la politie unde am dat declaratii continand urmatoarele:
- vinovata isi recunoaste vina si este amendata pentru ca nu a patrat distanta fata de mine;
- in declaratii scrie ca noi nu eram loviti inainte si ca nu am fost implicati intr-un alt accident;
- pe declaratia primului din coloana (cel care vroia sa faca la stanga) scrie clar ca vinovata de producerea accidentului este domnisoara neatenta.
Si acum partea neplacuta: dupa ce astept un inspector 3 zile sa-mi faca constatarea, nu-mi pot repara masina la reprezentanta.
Am transportat-o pe banii mei pe platforma pana la un service agreat unde s-a facut reconstatare.
Dupa o saptamana (se comdasera piesele si se montasera unele conform motelor de constatare) serviceul primeste un mail cum ca Euroins nu-mi va despabugi si daunele din fata masinii fara nicio explicatie.
Pe data de 14.04.2011 mi-au trimis prin posta o instiintare prin care imi explica ca din analiza dinamicii impactului, eu nu am pastrat distanta de siguranta fata de vehiculul din fata deci nu-mi vor despagubi partea din fata (dar nu exista nicaieri vreo lege ca, in stationare fiind, sa pastrezi o astfel de distanta; in plus pe procesul verval de la politie scrie ca vinovata nu a pastrat distanta fata de mine; mai mult pe declaratii scrie, dupa cum v-am spus mai sus, ca nu erai loviti inainte ca ea sa intre in mine).
Pe 24.04.2011 am depus plangere la CSA.
Masina mea este gata acum, s-a intocmit devizul si cererea de despagubire dar nu le-am trimis la Euroins pentru ca un inspector ne-a spus ca daca le depunem suntem de acord cu rezolutia lor, adica sa-mi despagubeasca doar spatele.
Intrebari:
1. Este adevarat ce spune inspectorul? Pot sa depun la Euroins cererea si devizul de la service astfel incat sa-i pot da in judecata mai tarziu?
2. Care este fluxul in situatia mea? Trebuie sa astept decizia CSA? Ii pot da in judecata si pot cere daune morale pentru ca sincer mi se pare un abuz?

Va multumesc anticipat si sper sa nu aveti treaba cu Euroins.