avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Activitate focuri

Activitate focuri

Răspuns la discuția Calculul indemnizatiei pentru CCC
ca sa concluzionam, care este varianta corecta dpdv legal (fara a mai face referire la modelul de adeverinta)?

a) Octombrie 2009 - Noiembrie 2010 (unde venitul de pe luna Octombrie 2010 se dubleaza si pentru Noiembrie 2010 )
sau
b) Noiembrie 2009 - Octombrie 2010

Ceea ce ma intereseaza pe mine in particular este daca in cazul de fata luna Noiembrie 2009 intra sau nu la calculul mediei?
Răspuns la discuția Calculul indemnizatiei pentru CCC
Buna ziua

Am nevoie de un punct de vedere avizat in afara celor de la AJPS deoarece vreau sa fac o contestatie si sa stiu daca e justificata sau nu. Formularul lor nu are nici o relevanta dpdv legal. Eu vreau sa stiu cum se interpreteaza corect legea si normele ei de aplicare.

Multumesc
Buna ziua

S-a mai discutat pe aceasta tema si s-a raspuns:

tudorvaleriu :"In adeverinta tip, cu cele 12 luni premergatoare nasterii, la primul rand, coloana 1, se cere venitul din luna in care a nascut."

elena savciu:"Pentru luna in care s-a nascut copilul se ia in calcul venitul realizat in luna anterioara celei in care s-a nascut copilul (art. 19¹ alin. (4) din Norme metodologice de aplicare a OUG 148/2005)"

citat lege: " (4) Pentru luna în care s-a născut copilul se ia în calcul venitul realizat în luna anterioară celei în care s-a născut copilul."

Intrebarea mea ar fi:

Daca copilul este nascut in Noiembrie 2010, cele 12 luni care stau la baza calcului mediei sunt:
a) Octombrie 2009 - Noiembrie 2010 (unde venitul de pe luna Octombrie 2010 se dubleaza si pentru Noiembrie 2010 )
sau
b) Noiembrie 2009 - Octombrie 2010
?