avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calculul indemnizatiei pentru CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calculul indemnizatiei pentru CCC

Buna ziua

S-a mai discutat pe aceasta tema si s-a raspuns:

tudorvaleriu :"In adeverinta tip, cu cele 12 luni premergatoare nasterii, la primul rand, coloana 1, se cere venitul din luna in care a nascut."

elena savciu:"Pentru luna in care s-a nascut copilul se ia in calcul venitul realizat in luna anterioara celei in care s-a nascut copilul (art. 19¹ alin. (4) din Norme metodologice de aplicare a OUG 148/2005)"

citat lege: " (4) Pentru luna în care s-a născut copilul se ia în calcul venitul realizat în luna anterioară celei în care s-a născut copilul."

Intrebarea mea ar fi:

Daca copilul este nascut in Noiembrie 2010, cele 12 luni care stau la baza calcului mediei sunt:
a) Octombrie 2009 - Noiembrie 2010 (unde venitul de pe luna Octombrie 2010 se dubleaza si pentru Noiembrie 2010 )
sau
b) Noiembrie 2009 - Octombrie 2010
?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 26 Aprilie 2011
focuri a scris:
tudorvaleriu :"In adeverinta tip, cu cele 12 luni premergatoare nasterii, la primul rand, coloana 1, se cere venitul din luna in care a nascut."

elena savciu:"Pentru luna in care s-a nascut copilul se ia in calcul venitul realizat in luna anterioara celei in care s-a nascut copilul (art. 19¹ alin. (4) din Norme metodologice de aplicare a OUG 148/2005)"

1. Dupa cum vedeti se pare ca este o neconcordanta intre ce scrie in adeverinta si ce spune in OUG 148/2005 si in Normele de aplicare a ei.
2. Pentru lamurire trebuie sa va adresati Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale.
Buna ziua

Am nevoie de un punct de vedere avizat in afara celor de la AJPS deoarece vreau sa fac o contestatie si sa stiu daca e justificata sau nu. Formularul lor nu are nici o relevanta dpdv legal. Eu vreau sa stiu cum se interpreteaza corect legea si normele ei de aplicare.

Multumesc
Chiar daca faceti contestatie , aceasta cred ca va fi respinsa ... vor invoca prevederile legale , si anume : Pentru luna în care s-a născut copilul se ia în calcul venitul realizat în luna anterioară celei în care s-a născut copilul, chiar daca in adeverinta scrie altceva.

Posibil sa sustina ca in adeverinta s-a strecurat o greseala la intacmirea modelului.
Ultima modificare: Luni, 25 Aprilie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
ca sa concluzionam, care este varianta corecta dpdv legal (fara a mai face referire la modelul de adeverinta)?

a) Octombrie 2009 - Noiembrie 2010 (unde venitul de pe luna Octombrie 2010 se dubleaza si pentru Noiembrie 2010 )
sau
b) Noiembrie 2009 - Octombrie 2010

Ceea ce ma intereseaza pe mine in particular este daca in cazul de fata luna Noiembrie 2009 intra sau nu la calculul mediei?
Ultima modificare: Luni, 25 Aprilie 2011
focuri, utilizator
Insist cu recomandarea de a va adresa AJPS deoarece aceasta este cea care aproba CCC si plateste indemnizatia aferenta.

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie crestere copil - referitor la veniturile realizate in ultimele 12 luni gm_ignat gm_ignat Am si eu o intrebare: am depus o cerere pentru a obtine indemnizatia de crestere copil 2 ani. Mi s-a cerut sa aduc o adeverinta de la servici cu veniturile ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil del_gf del_gf La stabilirea indemnizatiei se iau in calcul 12 luni anterioare DATEI NASTERII copilului. In Instructiunile la Legea 148/2005, anexa 2 este prevazut modelul ... (vezi toată discuția)
Stabilirea indemnizatiei de crestere a copilului brendissima brendissima Daca detin CIM, deci am venituri salariale, si obtin, in paralel, venituri din activitati independente (comision asigurari, de ex, prin contract de mandat), ... (vezi toată discuția)