Daca detin CIM, deci am venituri salariale, si obtin, in paralel, venituri din activitati independente (comision asigurari, de ex, prin contract de mandat), pot cumula cele doua tipuri de venituri pentru a obtine o indemnizatie de crestere a copilului mai mare?oug 148/2005 si normele metodologice parca nu arata expres acest lucru..sau nu am citit eu bine...la modul teoretic, eu inteleg ca s-ar cumula doar veniturile de acelasi tip (de ex, din 2 sau mai multe CIM). va rog sa imi indicati textul de lege care permite acest lucru, in masura in care exista.multumesc.
Hg nr.1025/2006 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, cu modificarile si completarile ulterioare
Art. 19 ind.1. - (1) La stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in considerare toate veniturile realizate de persoana indreptatita, obtinute in conditiile art. 5, precum si veniturile aferente perioadelor asimilate prevazute la art. 4 alin. (7).
(2) Baza de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului stabilita potrivit alin. (1), se determina ca suma totala a veniturilor realizate in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului si impartita la 12.
....
** articol introdus prin HG nr.1682/2008
In situatia in care copilul s-a nascut in ianuarie 2010 ,adeverinta privind veniturile trebuie sa cuprinda perioada ianuarie 2009 - decembrie 2009 sau februarie 2009-ianuarie 2010 ? .Am citit in lege ca pt.luna in care s-a nascut copilul se ia in calcul venitul realizat in luna anterioara celei in care s-a nascut copilul dar in model de adeverinta gasit pe net scrie 1. luna nasterii copilului,2...........11 ....12.luna a 11 anterioara lunii nasterii copilului !!!!!!!!