avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor nastere

Buna ziua.Ma numesc Mihaela si am cateva nelamuriri.1. Ajutorul pentru nastere, care nu este impozabil, conform Codului Fiscal, se ia in calcul la acordarea indemnizatiei pt crestere copil ? 2.S-a aprobat majorarea concediului de maternitate de la 126 zile la 168 zile? 3.Cele 12 luni care se iau in calcul pt indemnizatia crestere copil , conform adeverintei tip care se completeaza, : 1. luna a 12 -a = luna nasterii copilului , luna 11-a = luna anterioara nasterii copilului ............. Daca copilul se naste pe 15 iulie se considera venitul din toata luna ? Va multumesc anticipat pt raspunsuri .
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 21:25, 4 Iulie 2009
1. Nu, intrucat nu ati platit impozit pentru el

2. Nu

3. Conform HG nr. 1682/2008 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, cu modificările şi completările ulterioare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.025/2006:

Art. 191. - (1) La stabilirea bazei de calcul a indemnizaţiei pentru creşterea copilului se iau în considerare toate veniturile realizate de persoana îndreptăţită, obţinute în condiţiile art. 5, precum şi veniturile aferente perioadelor asimilate prevăzute la art. 4 alin. (7).
(2) Baza de calcul a indemnizaţiei pentru creşterea copilului stabilită potrivit alin. (1), se determină ca sumă totală a veniturilor realizate în ultimele 12 luni anterior datei naşterii copilului şi împărţită la 12.
(3) Cuantumul indemnizaţiei pentru creşterea copilului se calculează prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul stabilite potrivit alin. (2).
(4) Pentru luna în care s-a născut copilul se ia în calcul venitul realizat în luna anterioară celei în care s-a născut copilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luni luate in calcul corect ptr indemnizatie mirelastc mirelastc Am nascut prematur pe 26.12.2008(DPN 25.01.2009). Am intrat in concediu de maternitate pe 18.12.2008. Pe 15.12.2008 mi s-au virat si salariul si cel de-al ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil sweetlacry sweetlacry buna ziua. am si eu o intrebare concediu de crestere a copilului se calculeaza din momentul in care nasti pe 12 luni in urma sau de cand ramai insarcinata? si ... (vezi toată discuția)
H.g. nr. 1682/2008 Lavinia782000 Lavinia782000 Buna ziua! Va deranjez cu urmatoarea problema. Cum poate fi interpretat Art. 19[1]alin. 4 \"Pentru luna in care s-a nascut copilul se ia in calcul venitul ... (vezi toată discuția)