avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii H.G. nr. 1682/2008
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

H.G. nr. 1682/2008

Buna ziua! Va deranjez cu urmatoarea problema. Cum poate fi interpretat Art. 19[1]alin. 4 "Pentru luna in care s-a nascut copilul se ia in calcul venitul realizat in luna anterioara celei in care s-a nascut copilul."? Mi s-a adus la cunostinta faptul ca venitul net pentru luna in care s-a nascut copilul trebuie sa fie identic cu venitul din luna anterioara nasterii acestuia. Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Allynia , utilizator 20:26, 2 Noiembrie 2009
HG nr.1682/2008 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 a introdus art.19^1:
"Art. 19^1. - (1) La stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in considerare toate veniturile realizate de persoana indreptatita, obtinute in conditiile art. 5, precum si veniturile aferente perioadelor asimilate prevazute la art. 4 alin. (7).
(2) Baza de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului stabilita potrivit alin. (1), se determina ca suma totala a veniturilor realizate in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului si impartita la 12.
(3) Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul stabilite potrivit alin. (2).
(4) Pentru luna in care s-a nascut copilul se ia in calcul venitul realizat in luna anterioara celei in care s-a nascut copilul.
..............................................."

In contextul articolului integral 19^1 pe care l-ati citat, la stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului, venitul luat in calcul pentru stabilirea venitului aferent lunii in care s-a nascut copilul este cel din luna anterioara nasterii. Deci, nu este vorba despre obtinerea unui venit identic, ci despre modul cum se stabileste baza de calcul.
Multumesc!
florentina albu a scris:

HG nr.1682/2008 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 a introdus art.19^1:
"Art. 19^1. - (1) La stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in considerare toate veniturile realizate de persoana indreptatita, obtinute in conditiile art. 5, precum si veniturile aferente perioadelor asimilate prevazute la art. 4 alin. (7).
(2) Baza de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului stabilita potrivit alin. (1), se determina ca suma totala a veniturilor realizate in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului si impartita la 12.
(3) Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul stabilite potrivit alin. (2).
(4) Pentru luna in care s-a nascut copilul se ia in calcul venitul realizat in luna anterioara celei in care s-a nascut copilul.
..............................................."

In contextul articolului integral 19^1 pe care l-ati citat, la stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului, venitul luat in calcul pentru stabilirea venitului aferent lunii in care s-a nascut copilul este cel din luna anterioara nasterii. Deci, nu este vorba despre obtinerea unui venit identic, ci despre modul cum se stabileste baza de calcul.

Buna seara!.Intrebarea mea este urmatoarea: in cazul in care un angajat pe langa
salariul normal a obtinut niste venituri suplimentare stipulate intr-un CCM si anume "drepturi speciale" la care s-au aplicat toate retinerile (somaj,cas,sanatate,impozit) acestea se cumuleaza la calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului? Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor nastere miki.mihaela2006 miki.mihaela2006 Buna ziua.Ma numesc Mihaela si am cateva nelamuriri.1. Ajutorul pentru nastere, care nu este impozabil, conform Codului Fiscal, se ia in calcul la acordarea ... (vezi toată discuția)
Luni luate in calcul corect ptr indemnizatie mirelastc mirelastc Am nascut prematur pe 26.12.2008(DPN 25.01.2009). Am intrat in concediu de maternitate pe 18.12.2008. Pe 15.12.2008 mi s-au virat si salariul si cel de-al ... (vezi toată discuția)
Stabilirea indemnizatiei de crestere a copilului brendissima brendissima Daca detin CIM, deci am venituri salariale, si obtin, in paralel, venituri din activitati independente (comision asigurari, de ex, prin contract de mandat), ... (vezi toată discuția)