avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul indemnizatie crestere copil - referitor la ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul indemnizatie crestere copil - referitor la veniturile realizate in ultimele 12 luni

Am si eu o intrebare: am depus o cerere pentru a obtine indemnizatia de crestere copil 2 ani. Mi s-a cerut sa aduc o adeverinta de la servici cu veniturile realizate in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului. Dar in tabelul aferent se cere veniturile din luna nasterii copilului, luna anterioara lunii nasterii copilului, luna a 2-a anterioara lunii nasterii copilului, pana la luna a 11-a anterioara lunii nasterii copilului. Dupa cum se observa, exista o contradictie. Iar pentru calcul, ca sa iasa 12 luni se dubleaza luna anterioara lunii nasterii copilului#-o .
Mi se pare un mod incoret de calcul.
Poate cineva sa ma lamureasca de ce se pierde o luna la acest calcul si daca este corect acest mod de calcul?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gm_ignat , utilizator 13:19, 22 Iunie 2010
Pentru luna in care s-a nascut copilul se ia in calcul venitul realizat in luna anterioara celei in care s-a nascut copilul (art. 19¹ alin. (4) din Norme metodologice de aplicare a OUG 148/2005).

Mie mi se pare in regula, atata timp cat pentru o mamica care a nascut la inceputul unei luni i se ia in calcul venitul din luna anterioara nasterii si nu venitul calculat pentru cele cateva zile inainte de nastere.
Ultima modificare: Marți, 22 Iunie 2010
Elena Savciuc, Consultant resurse umane
Nu am zis asta. Ma deranjeaza ca se ia considerare de 2(doua) ori luna precedenta nasterii copilului, in loc sa se considere 12 luni numarate.
Adica, am nascut in februarie. La calculul indemnizatiei s-au considerat lunile martie 2009 pana la ianuarie 2010 si inca o data luna ianuarie 2010. Mai corect mi s-ar fi parut daca se lua in calcul lunile februarie 2009 pana in luna ianuarie 2010.
De ce se considera de 2 ori luna ianuarie?
Ultima modificare: Marți, 22 Iunie 2010
gm_ignat, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ultima luna luata in calcul la indemnizatia de crestere copil ANIROK ANIROK Buna ziua, Am nascut pe 26 decembrie 2010 si as vrea sa stiu dc se ia si luna decembrie (luna nasterii )in considerare la calculul indemnizatiei de crestere ... (vezi toată discuția)
Calculul indemnizatiei pentru ccc focuri focuri Buna ziua S-a mai discutat pe aceasta tema si s-a raspuns: tudorvaleriu :\"In adeverinta tip, cu cele 12 luni premergatoare nasterii, la primul rand, ... (vezi toată discuția)
Stabilirea indemnizatiei de crestere a copilului brendissima brendissima Daca detin CIM, deci am venituri salariale, si obtin, in paralel, venituri din activitati independente (comision asigurari, de ex, prin contract de mandat), ... (vezi toată discuția)