intrebare : La scris se va da o singura nota la civil si procedura civila sau la fiecare o nota ?
Ma poate lamuri cineva ? Care este temeiul de drept referitor la intrebarea 85 din grila 2? In cazurile in care in cursul urmaririi penale , dosarul cauzei este solicitat in acelasi timp de instane diferite....
[ link extern ]
eu zic ca este suficient ce scrie in cartea lui Boroi+Anghelescu, tematica specifica clar ca trebuie invatat actul juridic dupa ncc, fara a face referire la riscul contractului si efectele contractelor sinalagmatice, deoarece acestea fac parte din tematica TGO :) ( vezi punctul 2 din tematica) eu am invatat din actul juridic dupa Ncc - capacitatea, consimtamantul, obiectul, cauza FARA modalitati fiindca ele incep dupa art 1330., efectele si nulitatea. Succes!
me_dna a scris:
Am o intrebare. Voi de unde invatati chestiunile referitoare la actul juridic conform Noului Cod Civil care nu se gasesc in Curs de drept civil - Boroi, Anghelescu?Ma refer la riscul contractului, celelalte efecte ale contractelor sinalagmatice si altele.Multumesc anticipat!
din Boroi si Stanciulescu, Institutii de drept civil in reglementarea noului cod civil, editia 2012, unde gasesti si Aplicarea in timp a codului civil din 2009.
grila: masura arestarii preventive inceteaza de drept:
a) daca instanta nu a verificat legalitatea si temeinicia masurii in 40 de zilesi inculpatul are 17 ani
b) cand durata arestarii a atins jumatate din maximul pedepsei
c) daca fiind in cursul urmaririi penale durata arestarii a depasit 180 de zile
astept raspuns corect si motivatie
Am auzit pe cineva ca ar fi necesare si poze tip buletin, asa este?