avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Activitate me_dna

Activitate me_dna

Răspuns la discuția ADMITERE BAROU 2012
adi_09 a scris:

intrebare : La scris se va da o singura nota la civil si procedura civila sau la fiecare o nota ?

La fiecare cate o nota.. 5 note in total.
reeka a scris:

Ma poate lamuri cineva ? Care este temeiul de drept referitor la intrebarea 85 din grila 2? In cazurile in care in cursul urmaririi penale , dosarul cauzei este solicitat in acelasi timp de instane diferite....

Vezi art. 205 alin 3 din Codul de procedura penala, modificat prin Legea 202/2010.
Imi pare rau:(.. au fost foarte amanuntite grilele..eu am gresit destule la procedura penala unde eram destul de sigura pe mine.
Mie nu-mi vine sa cred ca nu ne-au dat nici macar ciorne.
S-au afisat baremele. Si mie mi s-a parut mai greu decat anul trecut la civil.Eu am preferat mai multe grile la OEPA decat la civil. In rest grilele mi s-au parut accesibile, cu putina atentie.
@ Raluca Boca probabil ai dat examen la Iasi, numai la noi se poate sa te puna sa lasi geanta pe hol. Ar trebui sa venim doar cu buletinul in mana de acasa.;))
Eu ma apuc de invatat pentru probele urmatoare, mi-am calculat 80 puncte.
Succes tuturor!
diopedia a scris:

[ link extern ]

Vezi ca nu e bun statutul asta. A fost adoptat un nou Statut prin Hotararea Unbr 64/2011.
andreeas1 a scris:

eu zic ca este suficient ce scrie in cartea lui Boroi+Anghelescu, tematica specifica clar ca trebuie invatat actul juridic dupa ncc, fara a face referire la riscul contractului si efectele contractelor sinalagmatice, deoarece acestea fac parte din tematica TGO :) ( vezi punctul 2 din tematica) eu am invatat din actul juridic dupa Ncc - capacitatea, consimtamantul, obiectul, cauza FARA modalitati fiindca ele incep dupa art 1330., efectele si nulitatea. Succes!

Si eu am invatat asa. Insa in Noul Cod pana la art. 1329 apare si simulatia, riscul contractului,act juridic unilateral. Si da, sunt de acord ele fac parte din materia obligatiilor. Nu sunt absolut convinsa de unde ar trebui invatate.
andaanduta a scris:

me_dna a scris:

Am o intrebare. Voi de unde invatati chestiunile referitoare la actul juridic conform Noului Cod Civil care nu se gasesc in Curs de drept civil - Boroi, Anghelescu?Ma refer la riscul contractului, celelalte efecte ale contractelor sinalagmatice si altele.Multumesc anticipat!

din Boroi si Stanciulescu, Institutii de drept civil in reglementarea noului cod civil, editia 2012, unde gasesti si Aplicarea in timp a codului civil din 2009.

Multumesc mult! Eu am invatat din Boroi si Anghelescu si abia am realizat ca este incomplet actul juridic. Aplicarea in timp sper sa fie completa. Am sa-mi procur si cealalta carte cat mai curand, m-am uitat pe cuprinsul ei si intr-adevar apar si celelalte aspecte.
Am o intrebare. Voi de unde invatati chestiunile referitoare la actul juridic conform Noului Cod Civil care nu se gasesc in Curs de drept civil - Boroi, Anghelescu?Ma refer la riscul contractului, celelalte efecte ale contractelor sinalagmatice si altele.Multumesc anticipat!
marian20 a scris:

grila: masura arestarii preventive inceteaza de drept:
a) daca instanta nu a verificat legalitatea si temeinicia masurii in 40 de zilesi inculpatul are 17 ani
b) cand durata arestarii a atins jumatate din maximul pedepsei
c) daca fiind in cursul urmaririi penale durata arestarii a depasit 180 de zile
astept raspuns corect si motivatie

Varianta b nu este corecta intrucat este incompleta. Corect ar fi fost : durata arestarii in cursul judecatii a atins jumatate din maximul pedepsei . Se face distinctia intre durata masurii arestarii luata in timpul urmaririi penale si cea luata in timpul judecatii.
La c se precizeaza clar in cursul urmaririi penale.
La a este simplu..pentru minorii cu varsta intre 16-18 ani legalitatea masurii se verifica la 40 zile. ( majori - 60 zile)
andreeas1 a scris:

Am auzit pe cineva ca ar fi necesare si poze tip buletin, asa este?

Probabil depinde de barou. La Baroul Iasi se cer si 2 poze de buletin, insa se precizeaza in comunicatul dat de barou.