avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Activitate dgxshpe

Activitate dgxshpe

Răspuns la discuția Scoatere de minori din tara.
Da dar vedeti ca pleacat in afara tarii nu stiu cat voi putea sa vad copilul din lipsa de fonduri...
Puteti sa-mi spuneti cum e acum pe noul cod ?
Pai avand in vedere ca I s-a incredintat spre crestere si educare copilul nu cred ca avea nevoie de procura de la mine dupa cum am citit pe forum aici. Doar ca nu stiu daca hotararea este definitiva si irevocabila. Oricum problema este ca eu nu mai pot vedea copilul conform hotararii judecatoresti o data la 2 spatamani. Deci copilul se indeparteaza de mine nemaivazandu-l. Nu mi se pare normal ca sa poata pleca asa cum vrea ea cu copilul in strainatate avand in vedere ca ii platesc si pensie alimentara .. Cum sa fac?
Am urmatoarea problema .
Am hotarare judecatoreasca prin care am dreptul la vizite al copilului dupa cum urmeaza: o data la 2 saptamani un weekend, 2 saptamani i n vacanta de vara , cateva zile in vacanta de iarna si cateva zile de paste. Problema e ca mama lui impreuna cu el a plecat in strainatate fara a avea consimtamantul meu si plus de asta nu mai pot nici sa il vizitez. Cum pot sa fac in acest caz ?
Pai asa ziceam si eu .. din moment ce pana acum am platit lunar ba chiar si inaintea divortului ( de cand ne-am separat ) pensia alimentara pentru copil , si am si dovezi in acest sens ... si acum ma trezesc in sentinta cu proprire pe venituri ..
Totusi cum se poate scoate aceasta proprire ?
Pentru ca nici eu si nici fosta mea sotie nu doreste sa se faca proprire.
Poate daca eram in cele 15 zile de dupa pronuntare faceam un recurs ceva .. dar asa ... Trebuie sa faca ea o cerere cumva la instanta ... ?

Multumesc!
Mi s-a facut de curand o recalculare de pensie alimentara .. sentinta s-a dat la data de 30 martie 2011. Si mi s-a majorat pensia alimentara.
Acum o data cu majorarea pensiei apare pe sentinta proprire pe venituri catre angajator ..
E normal sa se faca asta intrucat nu am fost rauplatnic si nici nu am intarziat cu plata pensiei pana acum?
Asta ar fi prima intrebare..
A doua intrebare este :
Mama copilului , care este si intretinatorul legal al copilulului vrea ca pensia sa i-o inmanez eu personal si nu sa vina din partea serviciului ...
Se poate face o sistare de proprire pe venituri .. urmand ca sa ii dau eu direct ei pensia alimentara ?
Ea a trimis catre serviciul meu o cerere scrisa prin care si-a aratat aceasta intentie .. dar ni s-a comunicat ca trebuie sa vina din partea instantei aceasta cerere .. cum putem face mai departe ?
Multumesc!