avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Scoatere de minori din tara.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Scoatere de minori din tara.

Am urmatoarea problema .
Am hotarare judecatoreasca prin care am dreptul la vizite al copilului dupa cum urmeaza: o data la 2 saptamani un weekend, 2 saptamani i n vacanta de vara , cateva zile in vacanta de iarna si cateva zile de paste. Problema e ca mama lui impreuna cu el a plecat in strainatate fara a avea consimtamantul meu si plus de asta nu mai pot nici sa il vizitez. Cum pot sa fac in acest caz ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:36, 11 Februarie 2013
Fiind vb de o hotarare data pe vechiul cod, nu avea nevoie de acordul dvs.
Cand a plecat ?
Puteti sa-i faceti plangere penala pt nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului ( art 307 cod penal) sau va puteti adresa instantei pt modificarea programului de vizita dupa cum se poate efectua avand in vedere distanta si costurile cu drumul ( poate mai mult timp petrecut cu dvs in timpul vacantei de vara ).
In instanta puteti cere sa exercitati autoritatea parinteasca in comun cu mama.
Ultima modificare: Luni, 11 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
Pai avand in vedere ca I s-a incredintat spre crestere si educare copilul nu cred ca avea nevoie de procura de la mine dupa cum am citit pe forum aici. Doar ca nu stiu daca hotararea este definitiva si irevocabila. Oricum problema este ca eu nu mai pot vedea copilul conform hotararii judecatoresti o data la 2 spatamani. Deci copilul se indeparteaza de mine nemaivazandu-l. Nu mi se pare normal ca sa poata pleca asa cum vrea ea cu copilul in strainatate avand in vedere ca ii platesc si pensie alimentara .. Cum sa fac?
Tocmai, nu avea nevoie de acordul dvs, unde ati vazut ca am scris ca ar avea nevoie ? Daca hotararea nu ar fi fost definitiva si irevocabila nu avea cum sa plece.
Cum sa faceti, am scris mai sus.
Puteti sa-mi spuneti cum e acum pe noul cod ?
Daca ambii parinti exercita autoritatea parinteasca , ambii decid pt copil, parintele la care are domiciliul copilului nu va mai schimba domiciliul copiluluifara acordul celuilalt parinte daca prin aceasta actiune, v-ar impiedica sa exercitati autoritatea parinteasca.

Se prea poate ca minorul sa ramana cu domiciliul acolo unde este, dar s-ar stabili un alt program dupa care sa va vedeti copilul
Ultima modificare: Luni, 11 Februarie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Custodie copil aser aser Va rog sa-mi spuneti daca am primit custodia copilului meu prin hotarire judecatoreasca ,pot pleca din tara cu copilul numai cu acordul dat de tatal ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu minor Mariana_Cora Mariana_Cora Buna ziua! In urma divortului, minorul mi-a fost incredintat mie. Recent am gasit un loc de munca in strainatate si am vrea sa plecam acolo. Am vorbit cu un ... (vezi toată discuția)
Ajutor .stabilire domiciliu minor in afara tarii brokenangel brokenangel Buna ziua, Am divortat dupa 11 ani, urmeaza sa facem partajul si doresc sa ma casatoresc inafara tarii . Am un copil de 4 ani si doresc sa il iau cu ... (vezi toată discuția)